Hannie wint een ton

Op je 64ste in een camper door Australië, Hannie doet het!

8 november 2017 - Nog anderhalf jaar te gaan tot je pensioen en dan opeens € 100.000,- winnen. Het overkwam de 62-jarige Hannie uit ’s-Gravenzande afgelopen maand. Hannie: “Ik wilde al wat eerder stoppen met werken om grote reizen te maken, nu kan dat!”

Half oktober kwam de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Het Vergeten Kind tot een spectaculair eind. Zeven gelukkige winnaars mochten samen 1 miljoen euro verdelen, van wie Hannie een was.

Verbazingwekkend

Met dochter Daisy aan haar zijde, kwam Hannie naar de prijsuitreiking. Daar stond Johnny de Mol, ambassadeur van stichting Het Vergeten Kind, op Hannie te wachten met een grote envelop. Hannie: “Het was een heel bijzonder moment. Je weet dat je iets gewonnen hebt, maar je weet niet wat je kan verwachten. En dan komt er zo’n enorm bedrag uit die envelop. Verbazingwekkend.”

Hoe verder, hoe beter

Hannie werkt al 44 jaar in de zorg. Nog een kleine twee jaar en dan stopt ze ermee. Maar stilzitten tijdens haar pensioen is er niet bij voor de reislustige zestiger.

Hannie: “Door mijn beroep weet ik hoe het is om geen goede gezondheid te hebben. Je moet er van genieten zolang het kan. Dat doe ik door zoveel mogelijk van de wereld te zien. Ik ben samen met mijn dochter al in India, Mexico, Indonesië en Nepal geweest. Van dit geld wil ik heel graag met mijn partner naar Amerika en met een camper door Australië trekken. Daar droom ik al heel lang van!”

En natuurlijk wordt dochter Daisy, die het reis-gen van haar moeder heeft, niet overgeslagen: “Ik heb maar één dochter, dus die verwen je! Zij mag met haar vriend ook een vakantie uitzoeken. Cuba, Cambodja en Vietnam staan nog op haar verlanglijstje.”

Tripje cadeau

Hoewel het Hannie niet ver genoeg kan, is zij met haar drie zussen geregeld wat dichter bij huis te vinden. Hannie: “Elk jaar in maart gaan we met de vier zussen een paar dagen weg naar een mooie stad in Europa. Komend voorjaar staat Gent op de agenda. Dat weten ze nog niet, maar dit keer krijgen ze dat tripje van mij cadeau!”

Bekijk de prijzen