Rico Verhoeven vervult de wens van Gino

Oog in oog met wereldkampioen Rico Verhoeven

30 oktober 2017 - Vanwege zijn ernstige aangeboren hartafwijking mag Gino (14) zich fysiek niet vol inspannen. Toch krijgt hij de kans om de handschoenen aan te trekken en het op te nemen tegen wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven. Dankzij uw bijdrage aan de VriendenLoterij beleefde Gino via Make-A-Wish Nederland de ervaring van zijn leven die hem hoop en kracht geeft voor de toekomst.

"Echt groot hé", reageert Gino vol bewondering als hij voor het eerst oog in oog staat met de stoere Brabantse reus. Hij is eerder die dag met zijn familie thuis opgehaald door een witte limousine - waar op de zijkant zijn naam prijkt - en wordt als een VIP naar de sportschool in Halsteren gereden. Daar wacht Gino een grote verrassing: een meet & greet met zijn grote idool.

Wensen vervullen

Elke dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms levensbedreigende, ziekte heeft. Door de grootste wens van het kind te laten uitkomen, geeft Make-A-Wish Nederland deze jonge kinderen een ervaring die hen hoop en kracht geeft.

Onderzoek toont aan dat het realiseren van zo'n allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving daadwerkelijk ook weer hoop en kracht geeft en een blijvend impact heeft. Uw deelname aan de VriendenLoterij maakt dat mogelijk.

De allergrootste wens van Gino, een jongen die in zijn leven al meerdere zware hartoperaties moest ondergaan, was al snel duidelijk. Kickbokser Rico Verhoeven is zijn held, maar zelf is hij beperkt om aan vechtsporten te doen.

Na hun eerste kennismaking vraagt Gino de wereldkampioen zwaargewicht het hemd van het lijf en houdt de gouden kampioenengordel in zijn handen. Ook kijken ze elkaar seconden lang intimiderend diep in de ogen, als echte rivalen in de ring.

Brede glimlach

Daarna ontvangt hij een shirt met de opdruk 'Team Rico' en gaan beiden aan de slag. Slaan, stoten, indraaien. Gino krijgt een spoedcursus kickboksen van de wereldkampioen. "Ik snap nu wat je moet doen om een goede stoot te geven. Dat was wel vet", zegt hij na afloop van de clinic met een brede glimlach die niet meer van zijn gezicht verdwijnt.

Lees meer over Make-A-Wish Nederland