Yvonne van Gennip Talent Fonds

Olympisch legende Yvonne van Gennip ondersteunt jong talent

23 september 2017 - 'Goud hè'. Dat stond op de wollen muts waarmee ze in 1988 de hoogste trede van het Olympisch podium betrad. Met drie gouden medailles was schaatsster Yvonne van Gennip de koningin van de Winterspelen in Calgary.

Datzelfde sportgeluk gunt zij ook de jonge talenten van nu. Dankzij uw deelname kan het Yvonne van Gennip Talent Fonds jonge talentvolle sporters dat steuntje in de rug geven om de top te bereiken.

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds richt zich op een specifieke doelgroep: Sporters met een gesignaleerd talent. Vanuit de VriendenLoterij kreeg zij een eenmalige schenking van € 100.000,- om deze sporttalenten met financiële ondersteuning te helpen om zich optimaal te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. In augustus ontvingen de eerste talenten een eerste financiële ondersteuning.

Duwtje in de goede richting

Talent genoeg in Nederland, maar reiskosten, de juiste voeding, medische zorg; het kost een heleboel geld. Dat is niet altijd op te brengen door ouders. En ook sponsoring of ondersteuning door middel van topsportprogramma's ontbreekt vaak. Hierdoor haken kinderen noodgedwongen af en gaat veel talent onnodig verloren.

Van Gennip probeert dat met haar fonds te voorkomen. "Iedereen moet zo veel mogelijk geholpen worden zijn of haar doel te bereiken. Daarom ben ik blij om ze op deze manier een duwtje in de goede richting te geven." Vandaar dat de bijdrage van € 100.000,- die de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers kan schenken zeer welkom was.

Binnenboord houden

"Ik ben uiteraard héél blij met die cheque", aldus de Olympisch schaatskampioene op de 1.500, 3.000 en 5.000 meter. Haar streven om ambitieuze kinderen binnenboord te houden sluit naadloos aan bij de doelstelling van de VriendenLoterij voor een gezonde en sportieve samenleving. Wie daar niet de middelen voor heeft, verdient een steuntje in de rug. Om later wellicht de wereld te verbazen met een goudomrand Olympisch sprookje.

Lees meer over het Yvonne van Gennip Talent Fonds