Oldstars: lekker bewegen en nieuwe mensen ontmoeten

Oldstars: lekker bewegen en nieuwe mensen ontmoeten

Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij konden het Nationaal Ouderenfonds, Stichting Meer dan Voetbal en de Eredivisie het project OldStars realiseren. 60-plussers doen aan walking football bij hun favoriete Eredivisieclub. Ze werken aan hun conditie en bouwen nieuwe sociale contacten op, het belangrijkste doel van dit project.

Dit is het verhaal van Stef Coolen van PSV OldStars. Stef Coolen is 61 jaar en woont in Eindhoven. Sinds anderhalf jaar werkt Stef niet meer, daarom ging hij op zoek naar een leuke en actieve vrijetijdsbesteding. Met zijn seizoenskaart bezocht hij vaak wedstrijden van PSV en daar zag hij in het programmaboekje een oproep voor OldStars staan. Stef was direct enthousiast en meldde zich in februari 2014 aan.

Stef: “Ik heb altijd voor de klas gestaan. Toen voetbalde ik met de leerlingen wel eens op het schoolplein of tijdens de gymles. Maar aan voetbal in clubverband heb ik nooit gedaan. OldStars geeft mij zowel op sportief als sociaal gebied veel plezier. Bij PSV hebben we een hechte groep. Iedereen heeft hetzelfde doel: lekker bewegen en gezellig met elkaar omgaan.”

Verbondenheid dankzij OldStars

De PSV OldStars waren zo fanatiek, dat ze tijdens de zomervakantie van OldStars alternatieve trainingen organiseerden. “Afgelopen zomer hebben we op de woensdagochtend, onze standaard trainingsochtend, in een park in Eindhoven doorgetraind. En de derde helft was bij mij thuis in de tuin met een bakje koffie!”

Op fysiek gebied is er volgens Stef sinds zijn aanmelding ook veel veranderd. Hij is zonder verandering van zijn eetpatroon afgevallen. Ook van de lichamelijke testen – die alle deelnemers aan OldStars regelmatig doen – zijn de resultaten erg positief.

Tot slot vertelt Stef enthousiast dat hij sinds zijn deelname de wekelijkse, digitale nieuwsbrief OLD NEWS is gestart. “In OLD NEWS staat niet alleen praktische informatie, maar ook leuke columns van collega-Old Stars, interviews en quizvragen over de deelnemers. En we hebben plannen om een eigen Facebook-pagina te starten. Die verbondenheid is geweldig, OldStars heeft mij erg goed gedaan!”

Goed Geld Gala

Op woensdag 11 februari vindt het Goed Geld Gala weer plaats. Dan maakt de VriendenLoterij bekend welke goede doelen en projecten een schenking ontvangen. Dankzij onze deelnemers kunnen de goede doelen met deze schenking nog meer fantastische projecten neerzetten.

Lees meer over het Goed Geld Gala
Lees meer over het Nationaal Ouderenfonds