PrijzenMarathon winnares Diana

“Nu help ik al die kinderen een beetje”

27 september 2017 - Diana uit Zeewolde is moeder van drie kinderen én gastouder van een meisje met een beperking. Toen zij eind augustus de eerste commercials op TV zag van de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Het Vergeten Kind, schafte Diana een lot aan. En nog geen maand later stond de VriendenLoterij al op de stoep met een cheque ter waarde van € 10.000!

“Wat een verrassing was dat!”, jubelt de 49-jarige Diana een week later. “Dit kwam zo goed uit. We wilden al een nieuwe televisie en een nieuw bed. Die gaan er nu komen! Mijn man is al wezen kijken.”

100.000 kwetsbare kinderen

De prijs heeft een dubbele betekenis voor Diana. Het is meer dan alleen een hele mooie opsteker voor haar als prijswinnaar. Zij kocht een lot zodat zij elke maand ruim 100.000 kwetsbare kinderen via de stichting Het Vergeten Kind kan steunen. Diana: “Nu help ik al die kinderen een beetje via mijn VriendenLoterij-lot.”

Van secretaresse naar gastouder

Als moeder en als gastouder weet Diana als geen ander hoe belangrijk het is om kinderen een warm thuis te geven. Diana: “Mijn man en ik merkten dat onze zoon er veel moeite mee had wanneer we hem achterlieten bij de kinderopvang. Ik besloot te stoppen met werken als secretaresse en meer tijd met hem door te brengen. Met die keuze ben ik nog steeds hartstikke blij!”

Meedraaien in het gezin

Diana zag haar zoon opbloeien. Dat werkte aanstekelijk, want bij Diana ontstond de wens om meer kinderen te helpen. Diana: “Sinds acht jaar werk ik als gastouder voor een meisje met een beperking. Ze draait helemaal mee in ons gezin. Ze hoort er echt bij. Ze heeft veel zorg nodig, maar je krijgt er heel veel voor terug.”

Eredivisie
* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.