"Nu heb ik een pensioen”

Amsterdam, 7 juli 2016 - “Ik ben een beetje als herboren”, vertelt Peter uit Rotterdam. Onlangs werd hij tijdens zijn werk verrast door VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes met een cheque van € 100.000,-. “Ik heb nooit veel gehad, altijd hard gewerkt en geld opgemaakt. En nu hoef ik me even geen zorgen te maken.”

Als iemand weet wat hard werken is, dan is het Peter wel. Al 45 jaar lang verricht hij zwaar fysiek werk. Van bestratingen en plantsoenenwerk tot wegen en waterwerken aanleggen. Momenteel doet hij rioleringswerk. Peter: “Het is soms zwaar, maar gelukkig zit ik niet achter een bureau.”

€ 10.000,-? Nee, € 100.000,-!

Peter is zielsgelukkig met het geldbedrag dat hij bij de VriendenLoterij heeft gewonnen. Hij was samen met een collega bezig met rioolwerkzaamheden toen Wolter hem overviel met de cheque.

“Eigenlijk geloof ik het nog steeds niet, maar ik zie het wel op m’n rekening staan”, vertelt Peter nog steeds overdonderd van het goede nieuws. “Ik was met elke prijs gelukkig geweest. Maar toen Wolter de cheque uit de envelop trok zag ik € 10.000,-, toen € 100.000,- en toen: totale verstandsverbijstering.”

Broodtrommel thuis laten

Wat Peter met het bedrag wil doen? Zo min mogelijk. Oké, hij heeft er een tweedehands autootje van gekocht en wat noodzakelijkheden, zoals een koelkast en een telefoon. “En de eerste week ben ik wat makkelijker geweest; dan haal je wat sneller een kopje koffie buiten de deur en laat je je broodtrommel een keer thuis.”

Maar aan grotere uitgaven waagt Peter zich niet. “Ik ben nu een beetje uit de kosten. En dat wil ik zo houden. Voor je het weet is het weg. Dat gaat mij niet gebeuren. Ik moet nog vijf a zes jaar werken, pas daarna ga ik er van genieten. Dankzij dit geld heb ik opeens een pensioen. Dat is heel fijn.” 

Dromen najagen

En hoe zijn leven er als gepensioneerd levensgenieter uit gaat zien, weet Peter ook al. “Ik heb heel veel hobby’s waar ik dan nog meer tijd voor heb. Ik fiets veel, ik ben graag op het water met een kano en ik doe aan karate. En ik heb altijd al een cursus webdesign willen doen. Daar heb ik na mijn pensioen genoeg tijd voor. En geld.”

Kijk zondag 10 juli om 19.20 hoe Peter verrast wordt door Wolter op RTl 4 bij VriendenLoterij: de Winnaars.

Bekijk de prijzen van deze maand