Dennis uit Giekerk

“Vroeger waren ze er voor mij, nu ben ik er voor mijn ouders"

7 augustus 2017 - Begin juli stond VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes opeens in een zitkamer in Friesland. Daar mocht hij de 38-jarige Dennis uit Giekerk (Gytsjerk op z’n Fries) verrassen met een cheque van € 50.000,-! Wat Dennis van dat geld wil doen was hem al snel duidelijk: “Mijn ouders zijn beide ziek. Hiermee gaan we samen mooie herinneringen maken.”

Dennis moest even met zijn ogen knipperen voor hij besefte dat dit echt gebeurde. Zanger Wolter Kroes opeens over de vloer bij jou en je ouders. “Zoiets gebeurt niet elke dag”, lacht Dennis nuchter als hij aan dat moment terugdenkt.

Dennis is werkzaam als timmerman en woont al 38 jaar bij zijn ouders. Dat is niet alleen heel gezellig, gezien de fysieke conditie van zijn vader en moeder is het ook fijn dicht bij hen te zijn.

"Ik steun ze waar het kan"

Dennis: “Mijn vader is hartpatiënt en mijn moeder heeft de longziekte COPD. Het wordt elk jaar een beetje minder goed. Inmiddels zit ze definitief aan het zuurstof.” Maar treuren doet de nuchtere Fries niet. “Het hoort er inmiddels bij. Het leven gaat gewoon door. Ik steun ze waar het kan. Dat vind ik niet meer dan normaal. Vroeger waren ze er ook voor mij, hè.”

Aanleiding om te dromen

De tijd die ze samen hebben is Dennis veel waard. Daarom gaat hij de halve ton aan prijzengeld onder meer besteden aan leuke uitjes met zijn ouders. Dennis: “Ik moet natuurlijk wel rekening houden met hun gezondheid, maar dat komt helemaal goed.

Dankzij dit bedrag kan ik nu zelfs iemand meevragen voor extra hulp, mocht dat nodig zijn. Wat we gaan doen, weet ik nog niet. Ik heb geen idee eigenlijk of mijn ouders dromen hebben. Daar gaan we het maar eens over hebben. Dit bedrag is daar een mooie aanleiding voor!”

Bekijk de prijzen