Nieuwe schoenen voor vrijwilligster

Nieuwe schoenen voor vrijwilligster

Amsterdam, 12 mei 2014 – Vera Lammers uit Nuenen is vorige week verrast door de VriendenLoterij. Via het VriendenFonds van de loterij deed de Nederlandse Brandwonden Stichting een aanvraag voor de jonge Nuenense, die zich als vrijwilliger met haar eigen, persoonlijke verhaal inzet voor de organisatie. Uit handen van CDA-Kamerlid Mona Keijzer kreeg zij een cheque van de VriendenLoterij voor nieuwe orthopedische schoenen.

V.l.n.r Marieke van Schaik, Marjorie Holtus (Coördinator patiëntenvereniging Nederlandse Brandwonden Stichting), Vera Lammers, Mona Keijzer (CDA-Kamerlid) en Rob Baardse (Directeur Nederlandse Brandwonden Stichting).

Vera heeft ernstige brandwonden opgelopen aan haar handen en voeten en heeft daarom moeite met lopen. Ze kan geen gewone schoenen dragen en heeft dure orthopedische schoenen nodig. Vera was blij verrast met de cheque. "Ik ben echt sprakeloos en heel erg dankbaar. De enige schoenen waarmee ik kan lopen, zijn orthopedische schoenen, maar die zijn duur. Ik krijg daarvoor wel om het jaar een vergoeding, maar ik moet dus wel erg lang op dezelfde schoenen lopen."

Mona Keijzer reikt cheque uit
Kamerlid Mona Keijzer.

Rob Baardse, directeur van de Nederlandse Brandwonden Stichting, is blij dat hij iets terug kan doen voor één van de vrijwilligers. "We hebben zo'n 60.000 vrijwilligers en zouden zonder hen geen bestaansrecht hebben. Iedereen is daarbij even speciaal. Wij hebben de aanvraag voor Vera gedaan omdat zij net als alle andere vrijwilligers bijzonder werk voor ons verricht en echt dringend nieuwe schoenen nodig had."

VriendenFonds
Het VriendenFonds is opgericht door de VriendenLoterij om kleine, concrete hartenwensen van mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, te vervullen. Marieke van Schaik, managing director van de VriendenLoterij: "Het verhaal van Vera Lammers heeft ons echt gegrepen. Zij verdient het om in het zonnetje te worden gezet. In Nederland zijn ruim 5 miljoen vrijwilligers actief, hun bijdrage is heel belangrijk voor de samenleving. Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij krijgen al deze vrijwilligers de waardering die ze verdienen."

De VriendenLoterij steunt de Nederlandse Brandwonden Stichting sinds 2004. In deze periode heeft de organisatie meer dan € 8 miljoen van de Loterij ontvangen.