Nationaal Fonds Kinderhulp

Nieuwe outfit voor 300 kwetsbare kinderen

Huizen, 22 augustus 2014 - Uit onderzoek onder ruim 500 kinderen blijkt dat bijna een kwart wel eens is uitgelachen om zijn kleding en een derde zich wel eens voor zijn outfit schaamt. Vooral kinderen die in armoede leven – in Nederland bijna 400.000 – zijn extra kwetsbaar. Aan de start van het nieuwe schooljaar schiet Nationaal Fonds Kinderhulp daarom te hulp: 300 kinderen die door financiële problemen buitenspel staan, ontvangen een nieuwe bril en kleding.

Voor het eerst naar de middelbare school of kennismaken met een nieuwe klas. De start van het schooljaar is voor veel kinderen een heel spannend moment. "Met deze actie willen we de meest kwetsbare kinderen aan de start van het schooljaar een steuntje in de rug geven. Alledaagse dingen, zoals nieuwe kleding of een bril, kunnen op dit soort momenten een groot verschil maken. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 75 procent van de kinderen zegt dat kleding in zekere mate bepaalt hoe ze zich voelen. Een nieuwe bril of hippe broek kan net dat beetje extra zelfvertrouwen geven. "

De laatste mode telt
Kleding speelt een grote rol in het leven van kinderen tussen de 11 en 13 jaar. Meegaan met de laatste mode geldt ook voor brillen: 25 procent van de brildragende kinderen vindt dat je bril wel hip moet zijn. Ook is het belangrijk om niet buiten de boot te vallen: 3 op de 10 kinderen wil graag dezelfde kleding dragen als vrienden. 29 procent koopt of krijgt elke maand wel nieuwe kleding en hier wordt gemiddeld € 50,- euro per maand aan uitgegeven.

Nationaal Fonds Kinderhulp
Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien bijna 400.000 kinderen in ons land op in armoede. Kinderhulp helpt hen op een hele praktische en kindgerichte manier met financiële bijdragen voor alledaagse dingen, zoals een fiets of kleding; ontspanning en ontwikkeling. Zo maakt Kinderhulp geluk mogelijk!

De VriendenLoterij steunt Nationaal Fonds Kinderhulp sinds 1999. In deze periode heeft de organisatie meer dan € 27 miljoen van de VriendenLoterij ontvangen.