Opening klaslokalen Emma Kinderziekenhuis AMC

Nieuwe klaslokalen voor Emma Kinderziekenhuis

Amsterdam, 26 juni 2015 - Het Emma Kinderziekenhuis AMC heeft dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij nieuwe klaslokalen kunnen opzetten waar de kinderen les kunnen krijgen. Op 24 juni opende André Kuipers de nieuwe hightech onderwijsvoorzieningen met een heus astronautenspreekuur.

Het is enorm belangrijk dat zieke kinderen onderwijs kunnen volgen. Prof dr. Hans van Goudoever, hoofd van het Emma Kinderziekenhuis AMC: "Dat doen we bijvoorbeeld door les aan bed te geven. In een echt klaslokaal lukt dat makkelijker. De kinderen zijn dan even helemaal weg van de afdeling, uit de setting van een ziekenhuis. Ze worden niet gestoord en kunnen zich beter concentreren."

Kindercollege

Opening Emma Kinderziekenhuis

Tijdens de feestelijke opening konden kinderen tal van leuke dingen doen. Het Science Center NEMO was aanwezig om proefjes te doen. En als klap op de vuurpijl gaf voormalig astronaut André Kuipers, ambassadeur van het Emma Kinderziekenhuis, een kindercollege met een astronautenspreekuur. Tijdens dit spreekuur konden kinderen hun vragen aan André stellen.

Digiborden

Een van de klaslokalen is speciaal ingericht voor kinderen van de basisschool. Het andere lokaal is voor kinderen van het voortgezet onderwijs. Er staan schoolbankjes, maar er is ook plaats voor één of meer ziekenhuisbedden. Beide lokalen zijn voorzien van de nieuwste digitale middelen, zoals een digibord, waardoor de leerkrachten de kinderen optimaal kunnen ondersteunen bij hun schoolwerk.

Dankzij deelnemers VriendenLoterij

In 2007 ontving het Emma Kinderziekenhuis een eenmalinge schenking van de VriendenLoterij. Dankzij onze deelnemers mocht het Emma Kinderziekenhuis een fantastisch bedrag van maar liefst € 280.000,- in ontvangst nemen. Met deze bijdrage zijn de aangepaste klaslokalen voor zieke kinderen mogelijk gemaakt.

Lees meer over onze goede doelen