App Coach4Life Nierstichting

Nierstichting lanceert app

Amsterdam, 3 oktober 2014 - Vrijdag 4 oktober lanceert de Nierstichting de app Coach4Life, een leefstijl-app voor nierpatiënten. De app biedt patiënten met chronische nierschade een steuntje in de rug om zo gezond mogelijk te leven en de achteruitgang van hun nierfunctie te remmen.

De app biedt patiënten met chronische nierschade een steuntje in de rug om zo gezond mogelijk te leven en de achteruitgang van hun nierfunctie te remmen. De app is vanaf 4 oktober gratis te downloaden in de App Store en de Play Store.

Persoonlijke doelen

In Coach4Life zitten spelelementen die patiënten op een positieve en aantrekkelijke manier motiveren om zelf aan nieuwe (gezonde) gewoontes te werken. Centraal in Coach4Life staan persoonlijke doelen die gebruikers zelf kunnen bepalen, om er vervolgens in het echte leven mee aan de slag te gaan. Meer bewegen, medicijnen tijdig innemen, vaker ontspannen, sociale activiteiten ondernemen. Alles kan.

Eerst app voor nierpatiënten

Coach4Life is de eerste app speciaal voor nierpatiënten. De app is gebaseerd op principes van gedragsverandering. Op het gebied van gezondheid en zorg worden steeds vaker games en apps geïntroduceerd. Onderzoek laat zien dat ze kunnen bijdragen aan betere therapietrouw, minder medische fouten en soms zelfs onderdeel kunnen uitmaken van de behandeling. De Nierstichting heeft de ambitie om de app in 2015 verder te verbreden voor andere (chronische) aandoeningen.

De VriendenLoterij steunt de Nierstichting sinds 2004. In deze periode heeft de organisatie meer dan € 9,4 miljoen van de VriendenLoterij ontvangen om patiënten met een nieraandoening een beter levensperspectief en meer vrijheid en energie te geven om gewoon mens te zijn.

Lees meer over de Nierstichting