Start bouw Prinses Máxima Centrum

Nationaal Ouderenfonds lanceert Zilverlijn

In Den Haag is het startsein gegeven voor de Zilverlijn, een beldienst van het Nationaal Ouderenfonds. Met deze beldienst wil het Nationaal Ouderenfonds eenzaamheid onder ouderen aanpakken. Mede dankzij u worden ouderen hierbij wekelijks door een vrijwilliger gebeld om een praatje te maken.

200.000 ouderen extreem eenzaam

In Nederland zijn zo’n 200.000 ouderen extreem eenzaam. Het Nationaal Ouderenfonds wil het bereik van de Zilverlijn fors uitbreiden. Op dit moment worden er zo’n 250 ouderen gebeld, eind 2016 moeten dat er 1.500 zijn.

Politici aan de telefoon

Bij de aftrap in Den Haag werden de vrijwilligers ondersteund door verschillende Tweede Kamerleden en staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, welzijn en sport). Onder meer Diederik Samsom (PvdA), Linda Voortman (GroenLinks), Sjoerd Potters (VVD en Henk Krol (50PLUS) belden in een speciale bus van het Nationaal Ouderenfonds met ouderen die wel een beetje aandacht kunnen gebruiken.

Op maandagochtend een belletje

Mevrouw Veldmeijer is één van de 250 ouderen die al gebeld wordt door een vrijwilliger van de Zilverlijn: Mevrouw Veldmeijer: "Een vriendin vroeg of ik het leuk zou vinden om me op te geven voor de Zilverlijn. Ik kom uit een gezin met 10 kinderen waarvan ik de enige ben die nog leeft. Nu word ik elke maandagmorgen tussen 10 en 11 uur gebeld door de Zilverlijn. Dat is elke keer een erg gezellig gesprek. Ik kijk uit naar de volgende maandag!"

Wilt u als vrijwilliger aan de slag en ouderen bellen? Meld u aan als vrijwilliger voor de Zilverlijn via https://www.ouderenfonds.nl/deelnemen/zilverlijn/

Lees meer over Nationaal Ouderenfonds