Aftrap Nationale Ouderendag met minister Hugo de Jonge.

Nationaal Ouderenfonds en VriendenLoterij slaan handen ineen

Bijna de helft van de ouderen in Nederland voelt zich eenzaam. Daarom bundelen de VriendenLoterij en het Nationaal Ouderenfonds hun krachten om aandacht te vragen voor dit steeds groter wordende probleem. De VriendenLoterij PrijzenMarathon is een nationale actie die is opgezet om geld in te zamelen.

Het Ouderenfonds vindt het ondragelijk dat ouderen ongewild eenzaam zijn en maakt zich zorgen om de gevolgen hiervan. Daarom worden ouderen bijvoorbeeld geholpen bij het vergroten van hun sociale netwerk. Een mooi voorbeeld hiervan is het initiatief Oldstars walking football dat is opgezet door het Nationaal Ouderenfonds. Dit is een spelvariant speciaal opgezet voor 55-plussers waarbij zij wandelend voetballen. Door hieraan mee te doen onderhouden ouderen sociale contacten en blijven daarnaast in beweging.

Onlangs werd Nationale Ouderendag afgetrapt, een evenement georganiseerd werd door de VriendenLoterij moedigden Minister Hugo de Jonge (VWS), Nationaal Ouderenfonds, VriendenLoterij en alle BN’ers de aanwezige ouderen, de OldStars, aan.

De sportieve activiteiten in Den Haag stonden symbool voor het belang van bewegen en het onderhouden van sociaal contact voor ouderen. ‘In mijn omgeving zijn al bijna honderd 60-plussers aan het sporten via OldStars. Het voegt voor heel veel mensen iets toe aan hun leven. Dat is toch geweldig!’, aldus Wim Vermeulen, motor van Oldstars in zijn regio.

Johnny de Mol: ‘Dit evenement is onderdeel van de VriendenLoterij PrijzenMarathon: een nationale actie om geld in te zamelen, waarmee het Ouderenfonds de steeds groter wordende groep eenzame ouderen aan wekelijks sociaal contact helpt.'

Heeft u de aftrap van de Nationale Ouderendag gemist? Bekijk hier de video:

Aftrap Nationale Ouderendag

Speel video

Help mee in de strijd tegen eenzaamheid

Wilt u ook uw steentje bijdragen in de strijd tegen eenzaamheid?
Speel hier mee met de VriendenLoterij PrijzenMarathon!

Eredivisie
* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.