Nathan Rutjes uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie

Nathan Rutjes is Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016

Amsterdam, 2 september 2016 - Nathan Rutjes van Roda JC is uitgeroepen tot de Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016. Tijdens het Voetballer van het Jaar-gala ontving de voetballer het beeldje en de cheque ter waarde van € 50.000,-. Als Maatschappelijk Partner Eredivisie stelde de VriendenLoterij deze prijs beschikbaar.

Dit bedrag wordt door de 32-jarige middenvelder besteed aan een gezondheidsproject van de club en een aantal goede doelen. De prijs voor Maatschappelijk Speler Eredivisie, een initiatief van de Eredivisie CV en de VriendenLoterij, wordt jaarlijks uitgereikt aan de voetballer die zich het afgelopen seizoen op een bijzondere manier heeft ingezet voor de maatschappij.

Dit jaar waren naast Nathan Rutjes, Dirk Kuyt (Feyenoord) en Robert Zwinkels (ADO Den Haag) genomineerd voor de prijs. De uiteindelijke winnaar is bepaald door een stemming onder het Nederlandse publiek en een vakjury, bestaande uit Alex Tielbeke (Directeur Eredivisie CV), Michiel Verboven (Managing Director VriendenLoterij), Jaap de Groot (Chef Sport De Telegraaf) en PSV-doelman Jeroen Zoet (Maatschappelijk Speler Eredivisie 2015).

€ 25.000,- naar gezondheidsproject in Zuid-Limburg

Nathan Rutjes is vereerd met de prijs voor Maatschappelijk Speler Eredivisie: "Ik denk nooit aan een beloning voor wat ik doe voor anderen, maar kan het zien als een waardering voor mijn inzet."

De voetballer van Roda JC wint de prijs voor onder meer zijn tomeloze inzet bij diverse maatschappelijke initiatieven. Dit varieert van het begeleiden van gezondheidsprojecten en vroegtijdige schoolverlaters tot aan het jureren bij voorleeswedstrijden en het lesgeven op scholen over zelfvertrouwen.

De kersverse winnaar heeft besloten om de helft van de €50.000 te steken in een nieuw project van stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij: Roda JC Op Gezond Gewicht. Met dit gezondheidsproject richt de club zich op het tegengaan van overgewicht en obesitas in de regio Zuid-Limburg.

De overige €25.000,- verdeelt Rutjes over enkele goede doelen: €10.000,- gaat naar de afdeling Neonatologie van het Academisch Ziekenhuis Maastricht. De overige €15.000,- worden eerlijk verdeeld over Make-A-Wish Nederland, de CliniClowns en het Jeugdsportfonds Limburg.

Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie