Musicalsterren schenken € 25.000 aan Het Vergeten Kind

25 september 2016 - Stichting Het Vergeten Kind ontving €  25.000,- van de VriendenLoterij, in 'Dance Dance Dance' op RTL 4. Musicalsterren Antje en Romy Monteiro dansten voor dit goede doel in het programma voor 'Dance Dance Dance'.

Ondanks dat musicalsterren Romy en Antje Monteiro het programma moesten verlaten, waren zij ontzettend blij dat ze Het Vergeten Kind € 25.000,- mochten schenken. Dit bedrag werd beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij.

Romy Monteiro: "Naast dat mijn moeder en ik graag wilden dansen voor dit goede doel, ben ik ook 'vriendin' van Het Vergeten Kind. De stichting zet zich in voor kinderen die opgroeien in een thuisomgeving die onveilig en onstabiel is."

Ze vervolgt: "Ik ben zelf opgevoed door een hele lieve mamma, in een hele veilige en stabiele leefomgeving. Daarom vind ik het extra verschrikkelijk om te zien dat heel veel kinderen in Nederland dat niet hebben."

Daphne Schreuder van Het Vergeten Kind: "Ongelooflijk dat wij dit bedrag mogen ontvangen dankzij de harde inzet van Antje en Romy! Met deze 25.000 euro van de VriendenLoterij kunnen wij beginnen met het opknappen van een opvanglocatie in Nederland waar kinderen noodgedwongen wonen. Antje, Romy en de VriendenLoterij: onwijs bedankt!"

Het Vergeten Kind en de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt Het Vergeten Kind dankzij haar deelnemers. Het Vergeten Kind zet zich in voor een kindvriendelijke leefomgeving. In Nederland verblijven 33.000 kinderen van 0 tot 18 jaar in een opvangcentrum. Er is onvoldoende aandacht voor de problematiek van deze kinderen. De stichting komt op voor de rechten van deze kinderen. In 2015 ontving de organisatie bijna 800.000 euro van de VriendenLoterij om in de toekomst nog meer vergeten kinderen een steuntje in de rug te bieden.

Lees meer over tv-programma's van de VriendenLoterij
Lees meer over Het Vergeten Kind en de VriendenLoterij