Ouderenfonds

Miljoenenschenking voor Nederlanders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken

VriendenLoterij geeft € 56,6 miljoen aan 48 Nederlandse goede doelen

Amsterdam, 15 februari 2017 – Maar liefst € 56,6 miljoen gaat er in 2017 naar Nederlanders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De half miljoen deelnemers die het afgelopen jaar meespeelden met de VriendenLoterij zorgen hiervoor. De helft van ieder door hen gekocht lot gaat naar goede doelen die zich richten op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van Nederlanders. Dit maakte de VriendenLoterij vandaag bekend tijdens haar jaarlijkse Goed Geld Gala in Amsterdam.

In vergelijking met vorig jaar is er vanuit de VriendenLoterij € 3,7 miljoen meer beschikbaar voor goede doelen. Hierdoor kunnen er in Nederland nieuwe maatschappelijke initiatieven en projecten van de grond komen, waarmee mensen net dat zetje krijgen dat ze verder helpt of waarmee vrijwilligers worden gesteund bij hun werk.

Mantelzorgers ondersteunt dankzij schenking

Ouderenfonds ontvangt schenking dankzij deelnemers

Zo kan het Nationaal Ouderenfonds dankzij een schenking van € 495.000,- een mantelzorgprogramma bij dementie ontwikkelen. Dit programma ondersteunt mantelzorgers bij hun goede zorg, zowel praktisch als in kennis. Dit is hard nodig, omdat dementie uitgroeit tot volksziekte nummer 1 en veel hulpbehoevende ouderen langer thuis blijven wonen. Deze schenking komt bovenop de reguliere bijdrage van € 1.933.230,- die het Nationaal Ouderenfonds over 2016 van de VriendenLoterij ontvangt.

Kinderen helpen bij (v)echtscheiding ouders

Villa Pinedo krijgt een schenking van € 250.000,- om beschadiging bij kinderen in (v)echtscheidingen te voorkomen of verzachten aan de hand van een buddyproject. Buddy’s zijn ervaringsdeskundigen die opgeleid zijn om kinderen en jongeren tussen 12 en 24 jaar te begeleiden in het verwerken van de scheiding van hun ouders. De stichting gebruikt de donatie van de VriendenLoterij om het buddyproject landelijk uit te rollen en meer buddy’s op te leiden.

"Samen staan we sterk"

Minister Schippers

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was als spreker aanwezig tijdens het VriendenLoterij Goed Geld Gala: “Er zijn heel veel redenen om trots te zijn op Nederland. En één van die redenen is dat zo enorm veel Nederlanders zich met hart en ziel inzetten voor onze samenleving. Om van Nederland meer te maken dan een stukje grond aan de Noordzee. Ook de Vriendenloterij draagt hier een belangrijke steen aan bij. De voorbeelden van wat de goede doelen met hun bijdrage kunnen doen zijn geweldig. Hierdoor kunnen zij echt het verschil maken.”

Een overzicht van alle VriendenLoterij-schenkingen en meer informatie over bovenstaande projecten vindt u hier.

Download hier de persfoto's

Uitreiking cheque Nationaal Ouderenfonds

Uitreiking cheque Villa Pinedo

Minister Edith Schippers op het Goed Geld Gala

Lees meer over het Goed Geld Gala

Eredivisie
* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.