Winnaar VriendenPuntenPrijs

"Mijn grootste wens? Eersteklas naar Argentinië!"

Amsterdam, 9 februari 2016 - Afgelopen november werd Susi (69) uit Rotterdam deelnemer bij de VriendenLoterij. Voornamelijk om Alzheimer Nederland te steunen, want ze verloor haar man aan de ziekte. Maar dat ze naast die steun aan het goede doel zo snel een fantastische prijs zou winnen, daar had Susi geen rekening mee gehouden.

Susi staat perplex als VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes aan haar deur staat met de VriendenPuntenPrijs ter waarde van € 90.000,- in zijn handen. "Ik moet nog bijkomen", lacht de van oorsprong Argentijnse Susi. "Ik dacht dat het een grap was. Pas toen ik de bloemen en de cheque kreeg overhandigd, besefte ik dat het echt was. Ik ben er heel content mee."

Familie opzoeken


Eenmaal bijgekomen van de schrik, weet Susi onmiddellijk wat ze met (een deel van) het geld wil doen: "Eersteklas naar Argentinië vliegen! Mijn familie opzoeken. Dat is mijn grootste wens." En financieel gezien komt het bedrag als geroepen. "Vorig jaar heb ik mijn huis verkocht, met verlies helaas. Dus deze prijs kan bijna geen toeval zijn: ik denk dat het op deze manier bij me terugkomt."

Vrijwilliger


Misschien komt het bedrag ook om een andere reden juist bij Susi terecht. Want, ‘wie goed doet, goed ontmoet’, zeggen ze wel eens: mensen die goed doen voor anderen, kunnen iets terug verwachten. Zo werkt Susi als vrijwilliger en verzorgt zij mensen met alzheimer.

"Sinds het overlijden van mijn man, vijf jaar geleden, ga ik twee keer per week naar een verpleeghuis om te helpen. Ik kan ontzettend goed met oudere mensen opschieten en vind het bijzonder om te doen. Mijn man is 15 jaar lang ziek geweest. Hij kreeg het al op zijn 50e."

Susi vervolgt: "Maar je ziet ook steeds meer jong-dementerenden, vanaf een jaar of 30, 40. Alzheimer is een verschrikkelijke ziekte. Ik geloof: als je in staat bent om te helpen- al is het één keer per maand- dan moet je dat gewoon doen."

Het lot(nummer) bepaalt

Of het nou het lot of het lotnummer is dat heeft bepaald, Susi is dankbaar voor het gewonnen bedrag. Het grote genieten kan gaan beginnen: "Voor ik naar Argentinië reis, ga ik eerst nog een weekje naar Wenen. Het is een prachtige stad met mooie gebouwen en mooie verhalen."

Wie ze meeneemt op haar reizen? "Niemand. Ik ga zelf", straalt de bijna 70-jarige avonturier. "Als je alleen bent en maar voor de tv blijft zitten, gebeurt er niks. Er zijn genoeg leuke mensen om te ontmoeten. De wereld barst er van."

Bekijk welke prijzen u deze maand kunt winnen
Lees meer over VriendenPunten