Floris wint 100.000 euro tijdens de Altijd Prijs Show 2017

“Mijn eerste date bleek € 100.000,- waard!"

6 juli 2017 - Op zaterdag 24 juni vond in Amsterdam de VriendenLoterij Altijd Prijs Show plaats. In een afgeladen AFAS Live, vielen tijdens een spectaculaire show alle 3.400 aanwezige VriendenLoterij-deelnemers in de prijzen. Ook de 30-jarige Floris uit Rotterdam. Hij ging naar huis met € 100.000,-. En dat op een eerste date! Floris: “Ik grapte al: ‘nu kom ik niet meer van d’r af!’”

“Ik werd de volgende ochtend wakker en dacht ‘wat een bizarre droom was dat.’ Totdat ik die cheque zag staan en me besefte dat het echt was gebeurd!” Floris, werkzaam in de Rotterdamse logistiek, beschouwt zichzelf als een geluksvogel. Behalve een enorme geldprijs, scoorde hij die avond ook met zijn date. “Nanda en ik kennen elkaar al twee jaar, maar we waren die dag voor het eerst samen op stap. Het was heel gezellig.”

Spectaculaire show

Dat Floris een goede eerste indruk heeft achtergelaten, is een feit. Voor Nanda (en de rest van de zaal) stond een geheel verzorgde show klaar met optredens van Gerard Joling, Roel van Velzen en Ruth Jacott, inclusief een kleurrijk showballet. En toen Floris aan het eind van de avond ook nog eens een dikke cheque in de wacht sleepte, kon de date niet meer stuk.

Geluks-telefoonnummer

“Ik was een beetje sprakeloos toen ik zag dat de € 100.000,- op mijn telefoonnummer viel. Ik ben een nuchtere, bescheiden jongen. Ik wist mezelf niet goed een houding te geven, maar van binnen ging mijn hart als een gek tekeer! Ik had gedacht dat de fiets voor mij zou zijn. En heel stilletjes hoopte ik op een auto. Maar hier had ik geen eens rekening mee gehouden. Dit telefoonnummer doe ik nooit meer weg!”

Een nieuw begin

Hoe hij het geld gaat besteden, weet de jonge Rotterdammer wel. “In 2013 ben ik geopereerd aan een hernia. Ik heb toen een jaar thuisgezeten en verloor mijn baan. De schulden die ik toen heb gemaakt kan ik nu mooi aflossen. En dat voelt heel goed. Een beetje als een nieuw begin.”

De zon zien opkomen

En, is er bij dat nieuwe begin ook ruimte voor een nieuwe liefde? Floris: “Nadat ik de cheque won grapte ik al: ‘Nu kom ik niet meer van d’r af!’ Nanda en ik hebben in ieder geval een hele leuke avond gehad. We hebben bij mij thuis nog gedanst en biertjes gedronken. Het is een uur of vier geworden. Ik heb de zon zien opkomen. Laten we het er op houden dat het een succes was!”

Bekijk de video van de Altijd Prijs Show op ons YouTube kanaal