Winnaarsverhaal

"Mevrouw, u heeft écht gewonnen!"

Amsterdam, 15 september 2015 - Bep (65) uit Hoogvliet speelt al sinds het begin mee met de VriendenLoterij. Ze wint wel eens wat, maar de grote geldprijzen lijken niet voor haar weggelegd. Tot afgelopen juni. Er valt een brief bij Bep op de mat dat ze de gelukkige winnaar is van € 33.333,-.

"Ik las de brief, maar ik geloofde het niet", vertelt Bep over het bewuste moment. "Ik zag de brief aan voor reclamepost. Ik keek het snel na op de website van de VriendenLoterij. Daar stond ook dat mijn lot in de prijzen was gevallen."

Niet te geloven

Maar Bep is niet voor één gat te vangen, dus een belletje naar de VriendenLoterij volgt. "'Mevrouw, u heeft echt gewonnen!', zei de dame aan de lijn." Pas dan beseft Bep: ze heeft de loterij gewonnen! In de tussentijd heeft Bep haar echtgenoot op de hoogte gesteld. Maar ook hij blijkt lastig te overtuigen: "Mijn man belde me daarna ieder half uur op om te vragen of het wel écht waar was."

Nieuw bankstel

Inmiddels staat het bedrag op Bep haar rekening en is het grote genieten begonnen. "We hebben een lekker bankstel gekocht, een eethoek met stoelen en een nieuw dressoir." Op reis hoeft Bep niet zo nodig. "We zijn vlak voor we het bedrag wonnen nog in Spanje geweest. Ik geef liever wat aan m’n kinderen en kleinkinderen dan dat ik weer een paar weken wegga."

Bekijk de prijzen van deze maand