Metakids Escape Room

Metakids lanceert Escape Room

1 mei 2018 - Metabole ziekten zijn nog te onbekend in Nederland en daar moet verandering in komen, vindt Metakids-directeur Nathalie Michielsens-Grasso. Binnenkort wordt daarom, mede dankzij onze deelnemers, een mobiele ‘escape room’ gelanceerd.

Aan de hand van puzzels en raadsels moet je in de Metakids Escape Room een uitweg zien te vinden. Uiteraard is de tijd beperkt. “Het is een hele speelse manier om mensen te informeren”, vindt Nathalie. “Voor ons is dit een manier om de ernst en impact van metabole ziekten bekender te maken.”

Het komende jaar zal de mobiele escape room diverse grote evenementen en festivals aandoen. “Deelnemers leren allerlei feitjes over metabole ziekten. Die hebben ze nodig om de puzzels op te lossen”, vertelt Nathalie.

Dr. Sabine Fuchs (UMC Utrecht), die nauw betrokken was bij de totstandkoming ervan, vindt het symbolisch gezien mooi gevonden. “Onderzoek naar metabole ziekten is echt een puzzeltocht weten wij als artsen. Iedereen die het heeft, zou graag een escape willen. Bovendien is een escape room een belevenis die je onthoudt.”

Het plan past in een groter doel om metabole ziekten bekender te maken. Metakids kon de mobiele unit ontwikkelen dankzij een geweldige bijdrage van onze deelnemers. Nathalie: “Via de escape room hopen we metabole ziekten bekender te maken. Hoe meer mensen ervan weten, hoe meer mensen zullen geven. Zodat in de toekomst hopelijk ieder kind met een metabole ziekte behandeld kan worden.”

Lees meer over Metakids