Meet me @ the Gym

Meet me @ the Gym: sporten met een hersenletsel

Dankzij de steun van onze deelnemers financierde de VriendenLoterij in 2013 het project Meet me @ the Gym. Een initiatief van de Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation.

Meet me @ the Gym biedt mensen met hersenletsel een sportprogramma op maat bij erkende beweegcentra in Nederland. Suzanne de Jong - nu ambassadrice van Meet me @ the Gym - vertelt hoe dankbaar ze is voor dit project.

"De eerste stap voelde als een overwinning"

Een paar jaar geleden werd Suzanne getroffen door een hersenbloeding. "Toen ik bijkwam kon ik gelukkig praten en wist ik nog wie ik was. Maar behalve dat kon ik niets, zelfs niet meer staan of rechtop zitten. Ik ben geopereerd en ieder moment daarna herinner ik me nog goed. Bijvoorbeeld toen ik voor het eerst weer mijn neus kon aanraken. En de eerste stap die ik zette voelde als een overwinning!"

Suzanne de Jong

Suzanne heeft bij haar herstel ontzettend veel te danken aan Meet me @ the Gym, al zag ze dat in eerste instantie niet helemaal zitten. "Sporten was in mijn hoofd met gewichten bezig zijn en op de loopband rennen in een sportschool. Maar sporten is ook gewoon bewegen, zoals wandelen en balansoefeningen doen. Ik merkte dat je lekkerder in je vel zit als je die drempel overstapt en juist wel meer gaat bewegen."

Maar niet alleen de sport heeft haar geholpen bij haar herstel. Meet me @ the Gym heeft ook een sociale functie, vindt Suzanne. "Naast het bewegen zelf heb ik ook veel aan het onderlinge contact met de andere mensen in de groep gehad, daarom is het project Meet me @ the Gym ook zo belangrijk."

Lees meer over het Goed Geld Gala
Lees meer over de Hersenstichting
Lees meer over de Edwin van der Sar Foundation