Vrijwilliger CliniClowns wordt verrast door VriendenFonds

Magisch weekend voor vrijwilliger Daniëlle

Amsterdam, 13 november 2015 - Op 20 juni kreeg CliniClowns-vrijwilliger Daniëlle te horen dat haar hartenwens in vervulling ging. Stichting CliniClowns Nederland deed een aanvraag bij het VriendenFonds om haar te verrassen met een reis naar Disleyland. Nu blikt Daniëlle terug op deze magische dagen.

Daniëlle is moeder van drie kinderen. Eén van haar kinderen, Jesse, is verstandelijk gehandicapt en door onder andere zijn autisme is het lastig om met het hele gezin naar een pretpark te gaan. Daniëlle: "Mijn andere kinderen roepen al jaren dat ze zo graag naar Disneyland Parijs willen gaan. Maar wij hadden geen opvang voor mijn zoon en ook geen geld voor zoiets duurs als Disneyland."

Een logeerhuis voor Jesse

Om zo goed mogelijk voor Jesse te kunnen zorgen, stopte Daniëlle met werken. Nu kan zij er voor hem én voor haar twee andere kinderen, Nica en Senne, zijn. Daniëlle: "Eén weekend in de maand brengen we Jesse naar een logeerhuis, zodat wij met Nica en Senne activiteiten kunnen doen die met Jesse erbij niet mogelijk zijn."

Daniëlle vervolgt: "Het plan was om met Nica en Senne een paar dagen naar Disneyland te gaan. Helaas kregen we dit financieel niet rond. Ik was dan ook dolgelukkig dat onze wens alsnog uitkwam dankzij het VriendenFonds!"

Helaas wordt Jesse een week voor vertrek erg ziek. Zo ziek, dat hij wordt opgenomen in het ziekenhuis en de reis misschien niet kan doorgaan. Daniëlle: "Samen met de artsen hebben we alles op alles gezet om hem zo snel mogelijk beter te krijgen. Maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om hem naar het logeerhuis te brengen. Ik wilde Jesse er gewoon graag bij hebben."

Met het hele gezin naar Disneyland Parijs

Jesse werd gelukkig beter en met z’n vijven vertrekken ze naar Disneyland Parijs. Daniëlle: "Wat hebben we een geweldige tijd gehad! Jesse kreeg gehoorbescherming op om prikkels van buitenaf zoveel mogelijk te beperken. Ook kreeg hij zijn geliefde tablet mee zodat hij zich kon afsluiten van alles en iedereen, op momenten dat hij dat wilde."

Daniëlle vertelt: "We hadden een hotel vlakbij het park en als Jesse het niet meer trok, ging mijn man met hem naar het hotel en bleef ik met mijn andere kinderen in het park. Het waren drie magische dagen waar we intens van genoten hebben. Het was een ervaring die wij nooit meer zullen vergeten."

Lees meer over CliniClowns Nederland
Lees meer over het VriendenFonds