Lions terug naar de top

1 oktober 2016 - Even leek Loon Lions kopje onder te gaan. Dan was het voorbij met het topsport vrouwenbasketbal in Landsmeer. Dus dat mocht niet gebeuren, vond supporter en sportfanaat René Bakker. De vereniging was in mineur. Speelsters vertrokken en de oude voorzitter wilde de stekker eruit trekken. ,,Maar als je stopt met de eredivisie, raak je je vrijwilligers kwijt. Die zie je dan nooit meer terug’’, besefte clubman Bakker. Om de club nieuw leven in te blazen en het tij te keren werd hij voorzitter van Loon Lions, met steun van andere trouwe leden.

Bloed zweet en tranen

,,Ik heb weken zitten bellen om oude speelsters terug te krijgen en andere talenten en sponsors aan onze club te binden. Het was toen bijna een tweede baan voor me.’’ Maar alle moeite werd beloond: de sfeer in de club kwam terug. En de resultaten ook, want vorig jaar werden de dames van Loon Lions landskampioen en dit najaar wonnen ze ook nog de supercup.

Supporter

René (53 jaar) werkt als manager bij een technisch bedrijf. Vanaf zijn zestiende speelt hij basketbal en nog altijd is hij actief in een recreantenteam. Bij wedstrijden van zijn dochter zit hij als supporter op de tribune. Maar ook andere sporten hebben zijn interesse. ,,Ik tennis op zaterdag, ik hou van wielrennen en ik ga graag fitnessen met mijn zoon.’’ Op zaterdagavonden is hij steevast bij de wedstrijden van het eerste damesteam van Loon Lions, dat meedraait in de top van de eredivisie. Dat betekent dat ze uitwedstrijden hebben in alle hoeken van het land. ,,Spelen ze thuis, zijn we altijd op tijd in de sporthal om banners van sponsors op te hangen en de prijsjes voor de loterij te regelen.’’

Kleding

Spelen op landelijk niveau is geweldig, maar betekent ook dat je als club veel geld kwijt is aan vervoer en aan materialen en kleding van de jeugdteams. Bijdragen vanuit sponsors en bezoekers zijn erg belangrijk voor de club. Voorzitter René is dan ook erg blij dat de meeste van de 225 Loon Lions-leden meespelen met de VriendenLoterij.

,,Bij een belactie door speelsters van het eerste team hebben we pas nog veel nieuwe deelnemers kunnen werven. Omdat de helft van de inleg naar de vereniging gaat, is dat een vaste bron van inkomsten voor de club. Trouwens: het was op die belavond nog heel gezellig ook. Goed voor de teamgeest.’’

Lees meer over clubs en verenigingen die aangesloten zijn bij de VriendenLoterij