Richard Krajicek opent Playground van de Toekomst

Krajicek opent Playground van de Toekomst

Amsterdam, 15 december 2014 - Richard Krajicek en Haagse wethouder Rabin Baldewsingh hebben zaterdag in Den Haag de eerste ‘Playground van de Toekomst’ geopend. De Playground is 8100 vierkante meter groot en voorzien van tal van spel- en sportmogelijkheden, in combinatie met natuurelementen.

Unieke ontmoetingsplek voor jong en oud

De sport en speelplek komt voort uit de ontwerpwedstrijd die de Richard Krajicek Foundation uitschreef. Architectenbureaus DMAU en OpenFabric wonnen met hun concept ‘Into the Wild’.

In 2012 schonk de VriendenLoterij € 450.000,- aan de Richard Krajicek Foundation als extra projectbijdrage. Mede dankzij deze bijdrage kan de Playground van de Toekomst gerealiseerd worden. 

"Deze Playground heeft  alles wat een recreatieplek moet hebben. Een voorbeeld voor de toekomst en hopelijk voor heel veel andere wijken in Nederland"- Richard Krajicek

De opening van de Playground van de Toekomst is een eerste mijlpaal voor de wijk; het nieuwe Deltaplantsoen. De bewoners hebben hierbij een grote rol gespeeld en samengewerkt met gemeente Den Haag, woningcorporatie Haag Wonen, wijkorganisaties, sportverenigingen en de Krajicek Foundation.

Steun voor Richard Krajicek Foundation

De VriendenLoterij steunt de Richard Krajicek Foundation sinds 2004. In deze periode heeft de RKF meer dan € 4 miljoen ontvangen van de VriendenLoterij. Met de structurele bijdrage creëert de Foundation sport- en speelplekken om ontmoeting en beweging te stimuleren in aandachtswijken.

Lees meer over de Richard Krajicek Foundation