Foto: Roy Beusker - Voetbalvereniging Kozakken Boys uit Werkendam.

Kozakken Boys ontvangt 1.500,-

Amsterdam, 26 augustus 2014 – Voetbalvereniging Kozakken Boys uit Werkendam werd zaterdag door de VriendenLoterij verrast met een cheque van 1.500,-. De club was één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belweken, een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen.

Arie Potters, commissielid Businessclub bij Kozakken Boys: "We zijn heel erg blij met deze bijdrage. Nu kunnen we extra activiteiten organiseren voor de jeugd en individuele jeugdtrainingen coördineren op woensdag."

Nationale Belweken VriendenLoterij
Tijdens de Nationale Belweken in april en mei 2014 belden 133 clubs en verenigingen in Nederland mede-clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De belactie van Kozakken Boys leverde de club maar liefst 53 loten op. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas. Als de 53 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Kozakken Boys € 4.452,- bijschrijven aan de clubkas. En de clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra prijs
De VriendenLoterij verdeelt na de Nationale Belweken in totaal € 25.000,- onder tien clubs en verenigingen waar na drie maanden nog de meeste loten voor meespelen. Voetbalvereniging Kozakken Boys ontving een extra prijs van € 1.500,-. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de Nationale Belweken genereren.

Lees meer over de Nationale Belweken