Krajicek Foundation - Playground van de Toekomst

Kinderen laten spelen in een veilige omgeving

4 juli 2017 - Ieder kind verdient een veilige omgeving om te sporten en te spelen. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. De Krajicek Foundation zet zich hier met succes voor in, mede dankzij u als deelnemer.

De foundation heeft ondertussen 118 Playgrounds verspreid over heel Nederland. Om hun speelpleinconcept verder te ontwikkelen en aantrekkelijk te houden voor alle leeftijdsgroepen, schreef de foundation een ontwerpwedstrijd uit voor de Playground van de Toekomst. Het concept ‘Into the Wild’ won.

Natuur in de stad

De Playground van de Toekomst is een sport- en speelplaats met speciale aandacht voor de natuur. Naast een basketbalveld, een voetbalveld, zitelementen, klimmogelijkheden is er heel veel groen. Ieder speelplein is uniek, omdat buurtbewoners, scholen en lokale organisaties worden betrokken bij het ontwerp.

Speelplein van een halve hectare

In Amsterdam-Noord is onlangs zo’n speelplein op spectaculaire wijze geopend door streetrunners en een bmx'er. Het plein is 4.500m2 groot en bestaat uit een mix van natuur, sport en spel. Voor de kinderen en omwonenden zal deze Krajicek Playground van de Toekomst van grote betekenis zijn voor het leefplezier in de wijk.

De VriendenLoterij en de Krajicek Foundation

Sinds 2004 ontving de Krajicek Foundation een bijdrage van € 6,2 miljoen van de VriendenLoterij. Dankzij deze bijdrage stelt de Krajicek Foundation kinderen in aandachtswijken in staat om dicht bij huis met elkaar te sporten.

Door inzet van deskundige en intensieve begeleiding van Krajicek Scholarshippers op de Playgrounds, krijgen kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen. Zo zijn zij een inspiratiebron voor andere kinderen in hun buurt. Over het hele land verspreid zijn er 118 Krajicek Playgrounds waar dagelijks meer dan 4.250 kinderen samen sporten en spelen.

Lees meer over de Krajicek Foundation