Caps Club Cast

Kijktip: Caps Club seizoen 2

Amsterdam, 3 november 2014 - Op 9 november startte het tweede seizoen van de spannende jeugddramaserie Caps Club genaamd: De val van de Koning. In deze serie spelen acteurs met een handicap een belangrijke rol. De serie is elke zondag om 18.15 uur te zien op Zapp.

In het stadje Hughevliet woont Tom (Cappie) samen met zijn vader Sjoerd, die rechercheur is bij de plaatselijke politie. Cappie kan slecht zien, maar zijn overige zintuigen zijn sterk ontwikkeld. Hij herkent alle geuren en zijn gehoor is superscherp. Samen met zijn vrienden Sam, Charlotte en Ruben richt hij Caps Club op.

Bloedstollende avonturen

Caps Club

Dit seizoen krijgen Tom, Sam, Ruben en Charlotte te maken met hoog bezoek want de Koning komt naar Hughevliet. Maar als de leden van Caps Club onverwachts een oude ruïne in het bos ontdekken, belanden zij, samen met het dove meisje Sterre, in een bloedstollend avontuur. Diep onder de grond en afgesloten van de buitenwereld wordt het voor de vijf een race tegen de klok om Hughevliet te redden.

Naast Daan de Groot (Cappie), Eefje Paddenburg (Sam), Timo Verbeek (Ruben), Nomie Gerritsen (Sterre) en Leonie Elbert (Charlotte) nemen onder anderen Leontine Borsato, Vincent Moes, Pauline Greidanus, Henk Westbroek, Michiel Romeijn, Mattijn Hartemink en Vicotoria Koblenko de andere personages voor hun rekening.

Lucille Werner Foundation en het NSGK

Caps Club is een samenwerking tussen Lucille Werner Foundation en AVROTROS en wordt mede mogelijk gemaakt door  de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

De VriendenLoterij steunt de Lucille Werner Foundation sinds 2010 en de NSGK sinds 2002. De Foundation heeft meer dan € 900.000,- van de VriendenLoterij ontvangen en de NSGK is met een totale bijdrage van ruim € 2,9 miljoen gesteund.

De bijdragen zijn onder andere gebruikt om een positieve beeldvorming rond mensen met een handicap te stimuleren. Ook worden mensen met een beperking geholpen om in mogelijkheden te denken. Bovendien zijn er initiatieven te ontwikkeld waardoor kinderen met een handicap zo normaal mogelijk kunnen leven.

Bekijk hier de afleveringen die al eerder zijn uitgezonden