Kampong Voetbal Nationale Belweken VriendenLoterij

Kampong Voetbal ontvangt € 7.000,-

Amsterdam, 19 september 2014 – Voetbalvereniging Kampong uit Utrecht werd donderdag 11 september door de VriendenLoterij verrast met een cheque van € 7.000,-. De club was de succesvolste deelnemer aan de Nationale Belweken, een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Voetbalvereniging Kampong ontving de cheque uit handen van presentatrice Vivian Slingerland.

Christien Wynia, voorzitter Sponsorcommissie van Kampong Voetbal: "We zijn erg blij met de eerste prijs en de cheque van € 7.000,-. Deze extra inkomsten helpen ons bij de realisatie van dug-outs op ons kunstgrasveld."

Nationale Belweken VriendenLoterij
Tijdens de Nationale Belweken in april en mei 2014 belden 133 clubs en verenigingen in Nederland mede-clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De belactie van Kampong Voetbal leverde de club maar liefst 221 loten op. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas. Als de 221 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Kampong Voetbal € 18.564,- bijschrijven aan de clubkas. En de clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Eerste prijs
De VriendenLoterij verdeelt na de Nationale Belweken in totaal € 25.000,- onder tien clubs en verenigingen waar na drie maanden nog de meeste loten voor meespelen. Kampong Voetbal ontving de eerste prijs van € 7.000,-. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de Nationale Belweken genereren.

Lees meer over de Nationale Belweken