Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag

Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag een groot succes

3 juni 2017 - Het terrein van Quick Boys in Katwijk stond op zaterdag 3 juni volledig in het teken van de 1e Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag. Dankzij een bijdrage van € 135.000,- van de VriendenLoterij konden 800 sporters met een lichamelijke- of verstandelijke beperking hun Nationale Kampioenschappen en Landelijke toernooien voor het eerst op één dag en op één locatie spelen.

Tijdens de Kampioenendag werden sporten zoals CP-voetbal, LG-hockey, G-honkbal, G-korfbal, Streetball Masters on Wheels en Parabeachvolleybal beoefend. Ook werden er voor alle aanwezigen clinics triathlon, golf , freerunnen , voetbal en freestyle basketbal aangeboden.

Droom

Dirk Kuyt: “Het was al jaren een droom van mij om verschillende aangepaste sporten hun NK te laten spelen op één dag, op één locatie. Dat dit nu is gerealiseerd tijdens de Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag is echt fantastisch. Dit evenement biedt sporters met een beperking het podium dat zij verdienen”.

Kitty, Gijs en Naomi deden mee en geven aan waarom de Kampioenendag zo belangrijk is:

Kitty Klop - zitvolleybal: ’Als mensen niet meer kunnen sporten hebben ze daar vaak veel verdriet van. Dat was bij mij ook het geval. Ik vind het goed dat er via de Kampioenendag aandacht wordt besteed aan sporten met een beperking. Zo kunnen meer mensen zien wat er mogelijk is. “

Gijs Even - 3x3 on wheels (rolstoelbasketbal): “De Kampioenendag was geweldig! Elk moment om mensen te kunnen inspireren pak ik graag met beide handen aan. Hoe meer mensen bewegen, hoe beter.’’

Naomi Scholten - LG-hockey: “Ik vind het goed dat dit soort organisaties zich inzetten voor mensen met een beperking. Hierdoor kunnen wij lekker sporten en wordt aangepast sporten onder de aandacht gebracht.”

"De sporters hebben nu eindelijk hun kampioenschappen kunnen spelen in een entourage die past bij deze kampioenen”

De Dirk Kuyt Foundation kijkt terug op een zeer succesvolle dag. “We zijn ongelooflijk trots en blij nu het idee dat al zo lang bij ons leefde, op deze manier werkelijkheid is geworden. De sporters hebben nu eindelijk hun kampioenschappen kunnen spelen in een entourage die past bij deze kampioenen”, aldus Dirk Kuyt.

Ali B.

Tijdens de sluitingsceremonie werden alle kampioenen gehuldigd en zorgde Ali B. voor een feestelijke afsluiting van deze unieke dag die tot stand kwam dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij en in samenwerking met negen nationale sportbonden.

Het is nog niet bekend of de Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt. De organisatie zal hier de komende weken een besluit over nemen, als er inzicht is in de mogelijkheid om het evenement wederom gefinancierd te krijgen.

Lees meer over de Dirk Kuyt Foundation