Ilona wint VriendenPuntenPrijs

“Juf, gaat u nu een Playstation kopen?”

8 december 2017 - Basisschooljuffrouw Ilona (32) is moeder van drie kinderen en durfde tot deze zomer alleen maar te dromen van een grote geldprijs. Totdat VriendenLoterij-ambassadeur Dennis van der Geest opeens op de stoep stond met € 270.000,-. Nu dromen haar gezin én haar schoolklas met haar mee.

“We hebben het niet aan de grote klok gehangen”, vertelt Ilona nuchter over de VriendenPuntenPrijs die ze afgelopen september won bij de VriendenLoterij.

“Maar ik geef les in het speciaal basisonderwijs en een paar van mijn groep 8-leerlingen zagen het verrassingsmoment op TV terug. Ik moest wel lachen om hun reacties. De één zei: ‘Ik zag een mevrouw op televisie, dat was net juf Ilona.’ De ander vroeg zich af of ik nu een Playstation ging kopen.”

Kinderdromen

Waar Ilona’s leerlingen dromen over een Playstation, zo dromen Ilona’s eigen kinderen van het pretpark. Ilona: “Ik gaf ze de keuze: Disneyland of de Efteling. Ze kozen voor de Efteling. En toen we uit eten wilden om deze mooie prijs te vieren, mochten zij kiezen. Je raadt het al: het werd McDonald's.”

Meneer met heel veel geld

Zelf riepen Ilona en haar man op televisie dat het een stacaravan zou worden. “Maar toen wisten we nog niet dat er zo’n gigantisch bedrag in die blauwe envelop zat!”, lacht Ilona.

“We dachten aan € 10.000,- of misschien € 25.000,-. Maar dat er ruim 10 keer zoveel in zat, was niet te bevatten! Sindsdien roept mijn zoontje elke keer wanneer hij Dennis van der Geest in een reclame voorbij ziet komen: ‘Dat is die meneer die heel veel geld komt brengen!’”

Gezinsauto

Inmiddels is de rust weer een beetje wedergekeerd voor Ilona en haar man en genieten ze van het mooie bedrag. Ilona: “De stacaravan is er niet van gekomen. Wel een fijne gezinsauto waar we met z’n vijven in passen. Ik heb nog nooit in een nieuwe auto gereden, dat voelt heel fijn."

"En in februari starten we met een verbouwing. Onze jongens krijgen dan alle drie een eigen slaapkamer. Super dat we dit nu kunnen doen, anders zou die verbouwing nog vijf of zes jaar op zich laten wachten.”

Bekijk de prijzen