Jordi, Michelle, en Rick gaan in 2017 sportief aan de slag dankzij de Dirk Kuyt Foundation

6 januari 2017- Jordi, Michelle en Rick werken bij Brownies&downieS Veghel, een bijzondere lunchzaak waar mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking werken. Samen met hun 800 collega’s door heel het land gaan zij dankzij de Dirk Kuyt Foundation in 2017 ook sportief aan de slag.

Dirk Kuyt: “Voor velen van ons is sporten namelijk vanzelfsprekend, maar voor mensen met een beperking is dit helaas niet het geval. Juist voor deze groep wil ik sportevenementen mogelijk maken, zodat zij kunnen ervaren hoe leuk sporten is. Niet alleen als fysieke inspanning, maar ook om je sociale omgeving te verbreden.”

Evenementen

Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij biedt de Dirk Kuyt Foundation dansworkshops aan de medewerkers van Brownies&downieS aan. En in februari gaan alle medewerkers aan de slag tijdens een speciale Sportdag op Papendal waar zij kennis kunnen maken met allerlei verschillende sporten . Een goed begin van het nieuwe jaar!

Dirk Kuijt is er trots op dat medewerkers van Brownies&downieS nu ook kennis kunnen maken met sport: "Als ik mensen met een beperking zie genieten van hun sport en het enthousiasme waarmee ze dat doen, dan geniet ik ook en ben ik trots dat we dit mede mogelijk hebben gemaakt!”

Jordy, Michelle en Rick (van links naar rechts in het lichtblauw op de foto), medewerkers van Brownies&downieS in Veghel: ''We hebben heel veel zin om te gaan sporten met Dirk, voor ons is het nieuw maar we gaan het gewoon doen!'' Jordy, Michelle en Rick (van links naar rechts in het lichtblauw op de foto), medewerkers van Brownies&downieS in Veghel: ''We hebben heel veel zin om te gaan sporten met Dirk, voor ons is het nieuw maar we gaan het gewoon doen!''

De VriendenLoterij en de Dirk Kuyt Foundation

Sinds 2012 ontvangt de Dirk Kuyt Foundation een bijdrage van de VriendenLoterij. Inmiddels heeft de foundation een totale bijdrage van ruim 400.000 euro ontvangen. Hiermee kan de foundation een financiële bijdrage bieden aan sport stimulerende projecten voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Lees meer over de Dirk Kuyt Foundation