Jeroen Zoet geeft alles, zowel binnen als buiten het veld

17 mei 2017 - Zelf vergelijkt Jeroen Zoet (26), keeper van PSV, zijn toewijding aan de maatschappij met het dragen van felgroene voetbalkicksen. Deze gekleurde voetbalschoenen zijn nu zo gewild bij profvoetballers, dat jonge jongens ze massaal ook bestellen. "Precies zo moet je mijn maatschappelijke voorbeeldfunctie ook bekijken."

Jeroen Zoet vervolgt: "Door me in te zetten voor kinderen met een spierziekte, maar ook voor mensen die het financieel minder hebben of kampen met een handicap, geef ik een positief signaal af naar de jeugd. In de hoop dat zij zich ook steeds meer bewust worden van hun omgeving."

Mede door zijn ambassadeurschap voor Spieren voor Spieren en zijn betrokkenheid bij PSV United, de eigen stichting van PSV, won Jeroen in 2015 de verkiezing van de Maatschappelijk Speler Eredivisie. Een maatschappelijk initiatief van de Eredivisie en de VriendenLoterij om de maatschappelijke rol van voetbal extra benadrukken.

De speler ontvangt een cheque van€ 50.000,-, te besteden aan verschillende maatschappelijke projecten naar keuze. Jeroen wilde per se de geldprijs delen met de twee andere genomineerden van dat jaar: Jordan Botaka en Maikel Kieftenbeld, zodat zij ook geld konden doneren aan hun maatschappelijke projecten.

"Goed willen doen zit gewoon in me"

Zijn unieke wens tekent de bescheiden keeper. "Wat mij betreft hadden we alle drie gewonnen. En goed willen doen zit gewoon in me. Als ik iets doe, dan doe ik dat met heel mijn hart. Eigenlijk net als bij het voetbal. Er is dan helemaal niets anders meer belangrijk dan die goal tegenhouden of het ophalen van een mooi bedrag voor Spieren voor Spieren."

Op dit moment is Jeroen ‘in training’ voor de Spierathlon, een ouder-kind triatlon waaraan hij 10 juni meedoet. Voor de tweede keer samen met zijn grote kleine vriend Bram de Caluwé, een achtjarige jongen die vanwege een spierziekte in een rolstoel zit.

"Begin 2015 leerde ik Bram kennen en de band met hem en zijn ouders is inmiddels al zo, dat zij mij niet meer zien als de keeper van PSV, maar als huisvriend. Toen ik laatst voor het Nederlands elftal was geselecteerd, stuurde Bram mij een filmpje met een oranje hoed op. Normaal geef ik hem af en toe wat extra kracht, laat hem lachen of neem een beetje van zijn zorgen weg, dit keer zorgde Bram dat ik flink wat power van hem kreeg!"

Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap van de VriendenLoterij en de Eredivisie