ereplaats Ajax-Heracles Almelo

Inwoner Volendam wint ereplaats Ajax-Heracles Almelo

Amsterdam, 16 september 2014 – De heer Berger uit Volendam zag zaterdag de wedstrijd Ajax-Heracles Almelo in de Amsterdam ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een unieke Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. De heer Berger en zijn twee vrienden zagen Ajax met 2-1 winnen van Heracles Almelo.

De heer Berger: "Ik vond het een bijzondere dag. Ik ben al eerder in de Amsterdam ArenA geweest, maar dan zat ik een stuk verder weg. We hebben Ajax zien winnen terwijl we ze bijna konden aanraken."

Ruime steun voor Ajax jeugdopleiding

Bij de VriendenLoterij is het mobiele nummer van de deelnemers hun lotnummer. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De VriendenLoterij steunt bewust jeugdopleidingen, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding goede scholing krijgen voor een zekere toekomst.

De heer Berger beleeft Eredivisiewedstrijd vanuit unieke Fieldseat

De jeugdopleiding van Ajax is één van de meest gesteunde jeugdopleidingen. Ajax ontving dit jaar een bijdrage van ruim 910.000 euro van de VriendenLoterij. In totaal verdeelde de Loterij 3,3 miljoen euro onder diverse jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

Maatschappelijk Partner Eredivisie

Naast de steun aan de jeugdopleidingen van Eredivisieclubs is de VriendenLoterij sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie.

Imme Rog, Managing Director VriendenLoterij: "Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie ondersteunen wij Eredivisieclubs bij de financiering van onder andere trainingsfaciliteiten voor hun jeugdopleiding. De clubs gebruiken onze schenking ook voor het opzetten van maatschappelijke projecten, zoals wijk- en schoolprogramma's."