Winnaar VriendenLoterij Feyenoord VIP dug-out

Inwoner Ridderkerk wint ereplaats Feyenoord-Ajax

Amsterdam, 29 september 2014 – De heer Maaskant uit Ridderkerk zag zondag 21 september de klassieker Feyenoord-Ajax in De Kuip in Rotterdam van wel heel dichtbij. De deelnemer won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats in een unieke VIP dug-out direct aan het veld.

Ook veel andere deelnemers kiezen ervoor om met hun lot voor hun favoriete Eredivisieclub te spelen. Dit houdt in dat 50 % van de inleg van het lot naar deze voetbalclub gaat. Dit wordt onder andere geïnvesteerd in jeugdopleidingen van de clubs. De VriendenLoterij steunt bewust jeugdopleidingen, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding goede scholing krijgen voor een zekere toekomst.

De jeugdopleiding van Feyenoord is de meest gesteunde jeugdopleiding. Feyenoord ontving dit jaar een bijdrage van ruim € 1 miljoen van de VriendenLoterij. In totaal verdeelde de Loterij € 3,3 miljoen onder diverse jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

Maatschappelijk Partner Eredivisie

Naast de steun aan de jeugdopleidingen van Eredivisieclubs is de VriendenLoterij sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie.

Imme Rog, Managing Director VriendenLoterij: "Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie ondersteunen wij Eredivisieclubs bij de financiering van onder andere trainingsfaciliteiten voor hun jeugdopleiding. De clubs gebruiken onze schenking ook voor het opzetten van maatschappelijke projecten, zoals wijk- en schoolprogramma's."

Lees meer over de Eredivisie