Feyenoord-Willem II

Inwoner Poortugaal wint ereplaats Feyenoord-Willem II

Amsterdam, 17 september 2014 – De heer Vinke uit Poortugaal zag zaterdag 13 september de wedstrijd Feyenoord-Willem II in De Kuip in Rotterdam van wel heel dichtbij. De heer Vinke won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats in een unieke VIP dug-out direct aan het veld.

Ruim 1 miljoen euro voor de Feyenoord jeugdopleiding

Bij de VriendenLoterij is het mobiele nummer van de deelnemers hun lotnummer. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De VriendenLoterij steunt bewust jeugdopleidingen, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding goede scholing krijgen voor een zekere toekomst.

De heer Vinke beleeft Eredivisiewedstrijd vanuit unieke VIP dug-out

De jeugdopleiding van Feyenoord is de meest gesteunde jeugdopleiding. Feyenoord ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1 miljoen euro van de VriendenLoterij. In totaal verdeelde de Loterij 3,3 miljoen euro onder diverse jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

Maatschappelijk Partner Eredivisie

Naast de steun aan de jeugdopleidingen van Eredivisieclubs is de VriendenLoterij sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie.

Imme Rog, Managing Director VriendenLoterij: "Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie ondersteunen wij Eredivisieclubs bij de financiering van onder andere trainingsfaciliteiten voor hun jeugdopleiding. De clubs gebruiken onze schenking ook voor het opzetten van maatschappelijke projecten, zoals wijk- en schoolprogramma's."