Eredivisiewedstrijd vanuit Fieldseat

Inwoner Margraten wint ereplaats Ajax-PSV in VriendenLoterij

Amsterdam, 26 augustus 2014 – De heer Van Laar uit Margraten zag zondag de wedstrijd Ajax-PSV in de Amsterdam ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een unieke Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld.

De heer Van Laar: "Ik vond het super om de wedstrijd vanuit een Fieldseat te kunnen bekijken. Ik heb een seizoenkaart van Ajax, maar nu ben ik op plekken geweest waar ik normaal gesproken nooit zou komen."

Ruim 910.000 euro voor de Ajax jeugdopleiding
Bij de VriendenLoterij is het mobiele nummer van de deelnemers hun lotnummer. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen.

De VriendenLoterij steunt bewust jeugdopleidingen, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding goede scholing krijgen voor een zekere toekomst. De jeugdopleiding van Ajax is één van de meest gesteunde jeugdopleidingen. Ajax ontving dit jaar een bijdrage van ruim 910.000 euro van de VriendenLoterij. In totaal verdeelde de Loterij 3,3 miljoen euro onder diverse jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

Maatschappelijk Partner Eredivisie
Naast de steun aan de jeugdopleidingen van Eredivisieclubs is de VriendenLoterij sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie.

Imme Rog, Managing Director VriendenLoterij: "Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie ondersteunen wij Eredivisieclubs bij de financiering van onder andere trainingsfaciliteiten voor hun jeugdopleiding. De clubs gebruiken onze schenking ook voor het opzetten van maatschappelijke projecten, zoals wijk- en schoolprogramma's."