Winnaar fieldseats Ajax - FC Twente

Inwoner Leiderdorp wint ereplaats Ajax- FC Twente

Amsterdam, 19 februari 2015 – Meneer Star uit Leiderdorp zag zondag de wedstrijd Ajax-FC Twente in de Amsterdam ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. Meneer Star en zijn drie vrienden zagen Ajax met 4-2 winnen van FC Twente.

Meneer Star: "Ik vond het erg leuk om vanaf deze plek een wedstrijd van Ajax te mogen bekijken. Ik speel pas twee maanden mee met de VriendenLoterij en nu al zo'n mooie prijs."

Ruim € 960.000,- voor de Ajax jeugdopleiding

Bij de VriendenLoterij is het mobiele nummer van de deelnemers hun lotnummer. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen.

Als maatschappelijk partner van de Eredivisie steunt de VriendenLoterij onder meer de jeugdopleidingen van deze clubs, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding goede scholing krijgen voor een zekere toekomst. De jeugdopleiding van Ajax is één van de meest gesteunde jeugdopleidingen.

Ajax ontving dit jaar een bijdrage van ruim € 960.000,- van de VriendenLoterij. FC Twente ontving ruim € 162.000,-. In totaal verdeelde de Loterij 3,4 miljoen euro onder diverse jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.
 
Imme Rog, Managing Director VriendenLoterij: "Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie steunen wij de jeugdopleidingen zodat kinderen naast hun voetbalopleiding ook goede scholing krijgen voor een zekere toekomst. Daarnaast worden ook diverse maatschappelijke projecten zoals wijk- en schoolprogramma's mogelijk gemaakt. Door de jarenlange samenwerking met de Eredivisie zijn duizenden basisschoolkinderen gezonder gaan leven en eten en hebben zij hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen."

Lees meer over de Eredivisie