Ajax ereplaatsen

Amsterdam, 4 november 2014 – De heer Verschoor uit Gorinchem zag zaterdag de wedstrijd Ajax-FC Dordrecht in de Amsterdam ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. De heer Verschoor en zijn drie vrienden zagen Ajax met 4-0 winnen van FC Dordrecht.

De heer Verschoor: "Ik ben vaker naar een wedstrijd geweest, maar heb het nog nooit van zo dichtbij mogen aanschouwen. Ik heb met volle teugen genoten!"

Ruim 910.000 euro voor de Ajax jeugdopleiding

Bij de VriendenLoterij is het mobiele nummer van de deelnemers hun lotnummer. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De VriendenLoterij steunt bewust jeugdopleidingen, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding goede scholing krijgen voor een zekere toekomst. De jeugdopleiding van Ajax is één van de meest gesteunde jeugdopleidingen. Ajax ontving dit jaar een bijdrage van ruim 910.000 euro van de VriendenLoterij. In totaal verdeelde de Loterij 3,3 miljoen euro onder diverse jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

Maatschappelijk Partner Eredivisie

Naast de steun aan de jeugdopleidingen van Eredivisieclubs is de VriendenLoterij sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie.

Imme Rog, Managing Director VriendenLoterij: "Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie steunen wij de jeugdopleidingen zodat kinderen naast hun voetbalopleiding ook goede scholing krijgen voor een zekere toekomst. Daarnaast worden ook diverse maatschappelijke
projecten zoals wijk- en schoolprogramma's mogelijk gemaakt. Door de jarenlange samenwerking met de Eredivisie zijn duizenden basisschoolkinderen gezonder gaan leven en eten en hebben zij hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen."