Inschrijving Meer dan Handen Awards gestart
 • Amsterdam, 19 mei 2014 – Vandaag start de inschrijvingsperiode voor deMeer dan Handen Awards. Deze vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. De prijzen worden ondersteund door Vereniging NOVVNGen de VriendenLoterij.

  Met de Meer dan Handen vrijwilligersprijzen zetten we inspirerende voorbeelden in het zonnetje en spreken onze waardering uit voor al die vrijwilligers die zoveel mogelijk maken.

  Er zijn prijzen in vier categorieën:
  - Landelijk werkende vrijwilligersorganisaties, -projecten en burgerinitiatieven 
  - Lokaal werkende vrijwilligersorganisaties, -projecten en burgerinitiatieven
  - Gemeenten die vrijwilligerswerk structureel stimuleren 
  - Bedrijven die vrijwilligerswerk structureel stimuleren

  Start-ups vrijwilligersprojecten en -organisaties
  In de categorieën landelijke en lokale/regionale vrijwilligersprojecten en –organisaties worden dit jaar start-ups beloond. Het gaat om uitgewerkte ideeën of projecten die maximaal één jaar bestaan op moment van inschrijven. In beide categorieën worden twee prijzen van ieder € 5.000 uitgereikt: één voor het beste idee én voor het beste project.

  Bedrijven en gemeenten
  Gemeenten maken kans op een Meer dan Handen vrijwilligersprijs als ze een omgeving creëren waarin vrijwilligerswerk en actief burgerschap kunnen bloeien op alle beleidsterreinen waar gemeenten vanaf 2015 verantwoordelijk voor zijn. Bij bedrijven wordt gekeken in hoeverre het stimuleren van vrijwilligerswerk structureel en op meerdere manieren is opgenomen in beleid en bedrijfsvoering.

  De VriendenLoterij Passieprijs
  In 2014 wordt voor het eerst de VriendenLoterij Passieprijs uitgereikt. Inzenders in de categorieën landelijke en lokale/regionale vrijwilligersprojecten en –organisaties kunnen personen voordragen die van onschatbare waarde zijn geweest voor het project of het idee. In elke categorie worden twee winnaars voor de Passieprijs geselecteerd.

  Alle projecten en organisaties worden op www.vrijwilligerswerk.nl gepubliceerd. In totaal worden er acht prijzen uitgereikt. Inschrijven voor deze prijzen kan tot 1 oktober via www.vrijwilligersprijzen.nl. Op 8 december reikt Martin van Rijn, staatssecretaris van VWS, de Meer dan Handen vrijwilligersprijzen uit.