“Eén keer de loterij winnen is gek, twee keer is helemaal maf!”

Ilona (34) is zo nuchter als wat, maar ze zou er bijna bijgelovig van worden. Want wie wint er nou twee keer de loterij? Binnen twee jaar! Nadat de Noord-Hollandse in september 2017 door de VriendenLoterij werd verrast met een bedrag van 270.000 euro, won ze afgelopen maart nog eens 25.000 euro.

De eerste keer dat ze in de prijzen viel, hingen Ilona en haar man het niet aan de grote klok. Maar de tweede keer ontkwamen ze daar niet aan. Ilona, basisschooljuf van beroep, lacht: “Vrienden grapten: ‘Heb je ze opgebeld dat je geld op is?’”

Ruimte kopen

Naast haar schoenen lopen door dit winnaarsgeluk, zal Ilona niet gauw gebeuren. Exclusieve auto’s, vakanties of dure sierraden zijn niet aan de Noord-Hollandse besteed. Ilona: “Het klinkt misschien gek, maar we kijken rustig naar verstandige uitgaven. We maken bewuste keuzes, net als de eerste keer. Toen hebben we geïnvesteerd in ‘ruimte’: een gezinsauto waar we met z’n vijven in passen en uitbreiding van de zolder met een dakkapel. Daardoor hebben onze zoontjes alle drie een eigen slaapkamer.”

‘Nu moet het gewoon kunnen’

Verder geeft zo’n prijs, uh twee prijzen, heel veel rust. Ilona: “We hebben wat weggezet voor de studie van onze drie jongens en een deel van de hypotheek afbetaald. En gewoon iets achter de hand hebben ‘voor later’ is ook wel heel erg fijn.” Haar werk als schooljuffrouw is er ook rustiger op geworden. Ilona: “Ik werkte vier dagen per week. Ik droomde er altijd van om drie dagen te werken. Toen we voor de tweede keer wonnen bij de VriendenLoterij, dacht ik: ‘nu moet het ook gewoon kunnen.’ Het geeft me de mogelijkheid meer tijd met mijn jongens door te brengen. Dat is zo veel waard!.”

Bekijk de prijzen van deze maand