Tyrell Malacia

“Ik wil een vaste waarde worden bij Feyenoord”

2 mei 2018 - Tyrell Malacia is niet alleen voor zijn oude buurgenoten een voorbeeld, ook voor de kinderen in andere Rotterdamse wijken. Zo zet hij zich enthousiast in voor de verschillende maatschappelijke projecten van Feyenoord. Projecten die de VriendenLoterij mede mogelijk maakt.

Malacia speelt sinds de E1 voor Feyenoord en afgelopen december maakte de linksback zijn debuut in het eerste van Feyenoord, uitgerekend in de Champions League. Voetbalkenners zijn lovend over zijn talent en prijzen de aanvallende kwaliteiten van de linksback. En ook in de Kuip groeit Malacia steeds meer uit tot publiekslieveling.

Malacia zelf is bescheiden onder alle aandacht. “Complimenten zijn mooi en het was geweldig om mijn debuut tijdens een Champions Leaguewedstrijd te maken, maar ik blijf met beide benen op de grond staan. Ik moet hard blijven werken, want mijn doel is nog steeds niet bereikt. Ik wil een vaste waarde worden in het eerste elftal van Feyenoord.”

Scoren in de wijk

Ook als Malacia in zijn oude buurt komt, merkt hij hoe trots de jongens daar op hem zijn. De jonge verdediger is bewust van zijn voorbeeldrol. Vooral jonge jongens kijken naar hem op en zijn nieuwsgierig hoe het Malacia gelukt is de top te halen. “Ik zeg altijd dat discipline het belangrijkst is, naast goed naar je ouders luisteren.”

Bij het maatschappelijk project Scoren in de wijk gaan selectiespelers de Rotterdamse wijken in om met kinderen te sporten en hen te enthousiasmeren om meer te bewegen.

“Ik vind het leuk en leerzaam om bij te dragen aan deze activiteiten en kinderen te vertellen over gezonde voeding, beweging en het belang van onderwijs. Het voelt voor mij nooit als verplichting, want misschien maak ik met mijn aanwezigheid voor sommige kinderen wel het verschil.”

Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie
Lees meer over Feyenoord

Eredivisie
* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.