Seizoen 2 Dance Dance Dance van start

Fotocredits: Anneke Hymmen

“Ik was als een zus voor Isabella”

Samen leuke dingen doen. Of een goed gesprek hebben. Daar zijn de Jongerenmaatjes van Humanitas voor. Mede dankzij jouw deelname helpt Humanitas jongeren als Isabella, die door een moeilijke periode heen gaan.

Toen Isabella’s moeder ziek werd, volgde een heftige periode. Gelukkig kon Isabella toen terecht bij Humanitas Jongerenmaatjes om even haar zorgen te vergeten. Met maatje Vera – aan wie Isabella gekoppeld werd - klikte het vanaf het eerste moment.

“Vera begreep hoe ik me voelde”


Isabella vertelt: “Met Vera ging ik elke week iets leuks doen. Dan vergat ik alles wat ik had meegemaakt. We gingen thee drinken bij de Hema, naar Ponypark Slagharen, de stad in, pannenkoeken eten. We hadden meteen een goede band met elkaar en ik vond het fijn om met haar te praten. Dat deden we op weg naar de leuke dingen, als we in de auto zaten. Vera begreep hoe ik me voelde, dat vond ik heel fijn.”

Ook vrijwilliger Vera is enthousiast over het maatjesproject: "Isabella vertrouwde mij meteen. Ze had het echt nodig om elke week even stoom af te blazen. Daardoor ‘ontplofte’ ze bijvoorbeeld ook niet op school, in het contact met de juf en de kinderen.”

“De eerste keren dat ik haar kwam ophalen, kreeg ik al berichtjes als ik nog naar Isabella onderweg was. Na verloop van de tijd vergat ze soms wel eens dat we hadden afgesproken. Dat vond ik een goed teken. Isabella en ik hebben een superleuke tijd gehad. Het was voor ons allebei heel moeilijk om voor de laatste keer afscheid te nemen. Ik was als een grote zus voor haar.”

De VriendenLoterij en Humanitas


Mede dankzij jouw deelname steunt Humanitas al 30 jaar iedereen die het even niet lukt in zijn eentje met o.a. het Jongerenmaatjes project. Jaarlijks worden worden 70.000 mensen geholpen door de 25.000 vrijwilligers om een positieve draai aan het leven te geven.

De hulp van Humanitas bestaat uit meer dan 700 activiteiten binnen de thema’s eenzaamheid, opvoeden, opgroeien, detentie, verlies en thuisadministratie. Deze activiteiten verschillen van maatjescontact bij inburgeren tot het doorbreken van de eenzaamheid. En van opvoedingsondersteuning tot rouwverwerking.

Lees hier meer over het jongerenmaatjes project van Humanitas