“Ik moest wel wat traantjes laten"

29 mei 2017 - Nietsvermoedend was de Amsterdamse Marcella aan het vergaderen in het ziekenhuis, toen VriendenLoterij-ambassadeur Dennis van der Geest binnenstapte. Hij had geen fiets bij zich, zoals de Amsterdamse arts-assistent vermoedde. Nee, een hele dikke cheque van bijna een ton! Marcella: "Met dit bedrag kan ik eindelijk met mijn kinderen naar Aruba om familie op te zoeken."

Opeens stond hij daar. Oud-judoka en ambassadeur van de VriendenLoterij Dennis van der Geest. Met een taart, een blauwe VriendenLoterij-envelop en een grote grijns op zijn gezicht.

“Ik had het niet eens door”, vertelt Marcella over het moment in april dat haar leven een beetje veranderde. “We waren met het medisch personeel aan het vergaderen. Vooraf had ik wel een belletje gekregen van de VriendenLoterij. ‘Dat ik een klein prijsje had gewonnen.’ Ik dacht aan een fiets, € 1.200,- of misschien een tegoedbon voor een reisje. Van meer ging ik écht niet uit.”

Nog nooit zo veel geld

“Maar mijn collega’s dachten daar anders over. ‘Ze komen heus niet met iets kleins!’, zeiden ze. En toen was daar opeens die cheque. Ik trok de envelop open en toen moest ik wel wat traantjes laten: € 90.909,-. Ik heb nog nooit zo veel geld gehad! En ook schoot onmiddellijk die reis door mijn hoofd die ik al jaren wil maken met mijn twee kinderen.”

Familie op Aruba

Marcella haar roots liggen in Suriname en Aruba. Haar naaste familie woont in Nederland, maar tal van ooms en tantes wonen nog daar. Zelf is ze nog nooit op Aruba geweest. Marcella: “Ik heb twee kinderen. Die heb ik altijd al een keer mee willen nemen naar Aruba om kennis te maken met de familie daar. Maar de opvoeding doe ik in een mijn eentje, dus financieel was dat geen optie. Maar nu kan dat!"

Bekijk de prijzen die u deze maand kunt winnen