Mitchel Bakker

“Ik hoop binnenkort mijn debuut te maken”

18 april 2018 - Mitchel Bakker (17) is een van de jonge talenten die Ajax rijk is. Bij de club krijgen hij en andere talenten niet alleen de juiste begeleiding op het veld, maar ook in het klaslokaal. Een initiatief dat wordt ondersteund door de VriendenLoterij.

Uniek in de wereld

Mitchel hoopt binnenkort zijn debuut te maken en een droom in vervulling te laten gaan. Ook buiten het veld is hij actief, hij hoopt volgende maand de mbo niveau 3-opleiding ‘Sport en Bewegen’, de opleiding tot profvoetballer, af te ronden.

De afgelopen twee jaar heeft Mitchel deze opleiding kunnen volgen op De School van de Toekomst, de school op het trainingscomplex van Ajax. Dit is uniek in de wereld. Ajax biedt jeugdspelers de mogelijkheid hun opleiding op de trainingslocatie te volgen.

Geen reistijd

Ajax wil meer trainingsuren, om de aansluiting met de Europese top te maken. De School van de Toekomst heeft als groot voordeel dat de spelers geen extra reistijden hebben. De docenten komen immers náár Ajax toe. “Hiervoor heb ik het vmbo gedaan in Purmerend, maar dat betekende dat ik bijna de hele dag aan het reizen was tussen huis, school en de club.”

“Nu kom ik hier ’s morgens vroeg aan, gaan we eerst anderhalf uur trainen, dan wat eten en ’s middags krijg ik twee uur les op school. Daarna is het weer tijd om te trainen en ga ik naar huis. Eenmaal thuis ben ik echt helemaal klaar en heb ik alle tijd om te rusten.”

Voetbaltrainer

“Uiteraard is mijn droom om profvoetballer te worden. Maar daarnaast vind ik het ook heel belangrijk om een diploma achter de hand te hebben. Daar heeft mijn vader, die ooit een wedstrijd voor Ajax 1 speelde, ook altijd op gehamerd.”

Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie
Lees meer over Ajax