Winnaarsverhaal VriendenLoterij

"Ik had nooit gedacht dat dit me zou overkomen"

Amsterdam, 8 juli 2015 - Joke (81) uit Haarlem won een wintersport bij de VriendenLoterij. Maar op de ski’s staan doet zij niet meer, dus koos zij voor een cruise. Samen met haar dochters reisde zij met de Holland-Amerika Lijn van Rotterdam naar de Noorse Fjorden. "Ik wilde de Fjorden altijd al eens bezoeken."

Vorig jaar kocht Joke een paar loten bij de VriendenLoterij om KiKa te steunen. "Toen ik die loten kocht had ik niet gedacht dat dit me zou overkomen", vertelt zij uitgelaten over haar gewonnen reis naar Noorwegen.

Als vanouds met z’n drietjes

Joke mocht drie personen meenemen. Maar aan twee had zij genoeg: haar dochters Wendi en Roos. "Beiden hebben ze een drukke baan en kinderen. Nu waren we weer als vanouds met z’n drietjes. Het was heel bijzonder om de ‘zusjes’ zo intensief samen te zien."

Sterren voor de kok

Joke heeft genoten van het leven aan boord. "De Holland-Amerika lijn is prachtig! Je zit heerlijk luxe op zo’n schip. Iedere dag schone tafellakens en verse bloemetjes op tafel. We werden goed verzorgd en het personeel was voorbeelding. De kok mag heel veel sterren hebben voor zijn kookkunst!"

Kleurige huisjes

Dochters Roos en Wendi stapten zo nu en dan van boord om de Fjorden te verkennen. Joke bleef op de boot en genoot met volle teugen van het uitzicht. "Noorwegen is prachtig. Kleine dorpjes met kleurige huisje trokken aan ons voorbij, met zo nu en dan een eenzame boerderij boven op het Fjord. Op zo’n manier maak je het Noorse leven echt een beetje mee."

Bekijk de prijzen van deze maand