“Ik geloofde niet in loterijen”

23 november 2016 - Jan-Willem uit Voorburg deed eigenlijk vooral mee met de VriendenLoterij omdat hij daarmee de hockeyclub van zijn kinderen steunt. Maar winnen in de loterij? Nee, dat zou toch nooit gebeuren. Totdat begin november het tegendeel werd bewezen en hij 25.000 euro won. Uitgereikt op ‘zijn’ hockeyclub Cartouche, in het bijzijn van zijn twee jongste zoons.

En opeens stond VriendenLoterij-ambassadeur Dennis van der Geest op de stoep. Wat dacht je toen?
Ik ben er met open ogen ingestonken! De VriendenLoterij belde me namelijk vooraf om te checken of ik er was. Ik zou ‘een prijsje’ hebben gewonnen. Ik dacht aan een kleine prijs, zoals een soeppakket ofzo. Maar toen stond er een team van drie man sterk op de stoep. Langzaam aan begon er wel wat te dagen, maar op het moment dat ik ook Dennis van der Geest zag staan, was het wel duidelijk dat er meer aan de hand was.

Iedereen droomt weleens over het winnen van een mooie geldprijs. Waarover ging jouw droom?
Een mooie reis maken, met stip op #1. We hebben vier kinderen en dan is dat niet zo vanzelfsprekend. Dan wordt zelfs de goedkoopste vliegreis al snel erg duur. Toch droomde ik niet vaak over het winnen van de loterij, want ik geloofde hier eigenlijk nooit in. Ik heb tijdens mijn studie veel statistiek gehad, dus ik dacht ‘tja, hoe groot is die kans nou?’

En nu win je 25.000 euro! Wat ga je er mee doen?
Ongelofelijk, ik kan het nog steeds niet geloven! Een deel gebruiken we om de hypotheek af te lossen. En van het andere deel gaan we die reis natuurlijk boeken! Als het aan mij ligt, gaan we naar Zuid-Afrika of Canada. Maar dat moet natuurlijk in overleg met de kinderen. De oudste zit nu in 6 VWO. Het lijkt me bijzonder om die reis nu te maken, voordat hij uitvliegt.

Nog leuke reacties gehad na het winnen van de prijs?
Absoluut, het regende leuke reacties! Ik zit in de barcommissie van de hockeyclub, dus aan de bar heb ik een hoop leuke reacties gekregen en handjes geschud. Ik ben een betrokken vrijwilliger, dus daar ontkom je niet aan. Maar ook de publicatie in het plaatselijke krantje en de foto’s van de uitreiking op de Facebookpagina van Cartouche zorgden voor veel aandacht.

Wat is de reden dat je meespeelt met de VriendenLoterij?
Het concept dat je kan meespelen met de VriendenLoterij en daarmee direct je eigen club kan steunen. Afgelopen zomer, tijdens de VriendenLoterij Belmaanden, werd ik gebeld door één van de spelers van Hockeyclub Cartouche of ik wilde meespelen met de VriendenLoterij om zo de club te steunen. Ik heb toen twee loten aangeschaft, daarvan gaat maandelijks de helft direct naar de clubkas. Het is dus Cartouche geweest die mij over de streep trok, daar ben ik zeker nu erg blij mee!

Bekijk de prijzen die u deze maand kunt winnen