Eerste winnaar VriendenPuntenPrijs

Ik blijf gewoon postbode

"Ik blijf mijn werk als postbode in Eindhoven gewoon doen, maar echte geldzorgen hoef ik gelukkig niet meer te hebben", aldus Amanda. Zij werd afgelopen 1 april verrast door de VriendenLoterij met een bedrag van  120.000,-. Hoe gaat het nu, een paar weken later, met haar?

In eerste instantie leek het allemaal één grote grap. Amanda: "Toen ik mijn kennissen en vrienden vertelden dat ik had gewonnen in de loterij, geloofden zij mij niet. Ze dachten dat het een 1 aprilgrap was! Nu pas begint het bij mensen door te dringen, en bij mezelf ook! Ik heb de eerste nacht totaal niet geslapen, het was zo onwerkelijk."

Een mooie buffer

Het gewonnen bedrag komt goed van pas. "Mijn dochter was erbij toen de VriendenLoterij langskwam en riep meteen dat ik een nieuwe keuken moest kopen. Dat ga ik inderdaad doen. En ik wil graag een nieuwe tegelvloer. Verder vind ik het belangrijk om wat geld opzij te zetten voor ‘je weet maar nooit’."

"Tot nog toe moest ik altijd hard werken om te sparen", vervolgt Amanda. En dan kwam het vaak genoeg voor dat ik net wat gespaard had en dat dan opeens iets in het huis vervangen moest worden. Dit bedrag is een mooie buffer."

Lucille, een oude bekende

De prijs werd uitgereikt door ambassadeur Lucille Werner, die een oude bekende bleek te zijn van Amanda. “Lucille komt ook uit Eindhoven. Ze ging altijd uit in het café dat gerund wordt door vrienden van mij. Zo grappig dat ze nu opeens bij mij thuis stond met dit mooie bedrag. Ik zit er nog van na te genieten!”

VriendenPunten bepalen hoogte prijs

De prijs die Amanda heeft gewonnen is de zogenaamde VriendenPuntenPrijs. De hoogte van deze prijs wordt bepaald door het aantal opgebouwde VriendenPunten. VriendenPunten zijn spaarpunten. Na iedere trekking van de VriendenLoterij ontvangen de deelnemers per lot 30 VriendenPunten en na elk kwartaal komen daar nog eens 30 extra punten bij.

Amanda speelt al het hele jaar mee met de VriendenLoterij en had zodoende in de trekking van maart 120 VriendenPunten. Iedere punt is € 1.000,- waard, wat maakt dat zij € 120.000,- heeft gewonnen.

Lees meer over VriendenPunten
Bekijk de prijzen van deze maand

* De auto's worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto's die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.