"Ik geniet van het leven met mijn vrouw en twee kinderen!"

Teun, na zijn operatie. Teun, na zijn operatie.

Vorig jaar werd Teun Pronk (39) uit Ouddorp verrast door de Nederlandse Brandwonden Stichting en het VriendenFonds met een cheque voor nieuwe wenkbrauwen. Inmiddels is de behandeling achter de rug en is de hartenwens van Teun in vervulling gegaan.

Toen Teun 25 was, is hij bij een ongeluk op de olieraffinaderij waar hij werkte ernstig verbrand. Sinds zijn ongeluk heeft Teun allerlei operaties ondergaan. Nieuwe wenkbrauwen ontbraken nog.

Wenkbrauwen hebben een belangrijke functie

"Wenkbrauwen hebben een belangrijke functie voor als ik sport. Ze verzamelen zweet en zorgen ervoor dat het niet in je ogen loopt. Ook houden wenkbrauwen het druppelen van zonnebrand tegen, dat prikt ontzettend," vertelde Teun een jaar geleden.

Bekijk hieronder hoe Teun werd verrast door VriendenLoterij-ambassadeur Lucille Werner.

De behandeling is inmiddels achter de rug en Teun is erg tevreden: "Het ziet er netjes uit. In het begin was het wel even wennen. Ik vind mezelf niet per se mooier met wenkbrauwen, maar het is veel functioneler. Zo heb ik weer meer uitdrukking in mijn gezicht."

Een behandeling in het Hair Science Institute

Voor de behandeling moest Teun een dag naar het Hair Science Institute in Maastricht. "Eerst werden er haren inclusief haarzakjes uit mijn hoofd gehaald en vervolgens werden de haartjes getransplanteerd naar de plekken waar mijn wenkbrauwen moesten komen. Daarvoor werd ik plaatselijk verdoofd. Over drie maanden moet ik nog terugkomen voor een controle."

Teun zal blijvend hersteloperaties moeten ondergaan aan zijn brandwonden. "Gelukkig heb ik geen pijn meer en hoef ik niet meer zo vaak geopereerd te worden. Ik geniet van het leven met mijn vrouw en twee kinderen!"