Hoe gaat het nu met Susan die € 166.666,- won?

21 september 2016 - "Misschien komt het besef als ik mijn eerstvolgende bankafschrift zie”, reageerde Susan vol ongeloof toen ze een cheque van € 166.666,- uit de gouden envelop trok. De 33-jarige docente Nederlands won vorig jaar het bedrag in de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Naast haar steun aan Alzheimer Nederland werd Susan ruim anderhalve ton rijker. Hoe is het nu met haar?

"'Een reis naar Nieuw-Zeeland en een nieuw huis.' Dat was het eerste wat in me opkwam toen ik in het De La Mar theater stond met die envelop", herinnert Susan zich, als we haar aan de telefoon hebben. “In het begin was ik heel enthousiast en wilde ik allemaal plannen maken. Maar toen die € 166.666,- eenmaal op mijn bankrekening stond overheerste het gevoel: vasthouden dat geld!"

Minder sparen

"Ik besefte dat ik voorlopig helemaal geen gekke dingen wilde doen met het bedrag. Ik heb het dan ook niet meteen allemaal uitgegeven. Natuurlijk is het leven wat gemakkelijker geworden. Zo was ik voorheen altijd heel plichtsgetrouw aan het sparen. Elke maand moest ik van mezelf een bedrag op mijn spaarrekening zetten. Dat hoeft nu wat minder. Dat is lekker."

"Verder heb ik een paar kleine reisjes gemaakt. Ik ben met een vriendin naar Griekenland geweest en met mijn beste vriend naar Schotland. En ik heb mijn garderobe wat uitgebreid. Het besef van zoveel geld wil ik goed laten bezinken voor ik het aan iets groots uitgeef."

Susan en haar beste vriend in Schotland Susan en haar beste vriend in Schotland

Nog steeds wennen

"Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en ik ben nog steeds aan het wennen dat ik zo’n groot bedrag op mijn rekening heb staan! Elke keer als ik mijn bankrekening open, zeg ik tegen mijzelf ‘dit geld is van mij’. Afgelopen juni heb ik mijn eerste, grotere aankoop gedaan: een tweedehands auto. Die komt binnenkort. En zelfs daarna is er nog zo veel over! Dat vind ik een heel raar idee."

"Af en toe pakken mijn vriend en ik de foto’s van de uitreiking met André van Duin en Irene Moors er weer eens bij. Dan besef je 'het is echt gebeurd!'. En heel af en toe komt er op de middelbare school waar ik werk nog eens een leerling naar me toe die vraagt: 'was jij dat nou van die geldprijs?'"

Blijven dromen

"En de reis naar Nieuw-Zeeland? Die zit zeker nog in de planning. Maar de mooiste tijd van het jaar is daar als het hier winter is. Dan moet ik dus echt verlof opnemen. Voorlopig blijf ik er dus nog even van dromen op lange termijn."

Bekijk de prijzen die u deze maand kunt winnen