HIC wint extra prijs Nationale Belweken

HIC wint eerste prijs Nationale Belweken

Amsterdam, 17 maart 2015 – Hockeyvereniging HIC uit Amstelveen werd vrijdag door de VriendenLoterij verrast met een cheque van € 7.000,-. De club was de succesvolste deelnemer aan de Nationale Belweken, een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen.

Jeroen Derkx, verantwoordelijk voor Commissie Tophockey bij HIC: "We vinden het fantastisch dat we de eerste plek hebben behaald. Met het geld gaan de heren en dames extra activiteiten ondernemen. Zoals teamtrips en winteractiviteiten. Sinds 2007 hebben we al meer dan € 100.000,- mogen ontvangen van de VriendenLoterij en daar zijn we ontzettend blij mee!"

Nationale Belweken VriendenLoterij

Tijdens de Nationale Belweken in oktober en november 2014 belden bijna 200 clubs en verenigingen in Nederland mede-clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De belactie van HIC leverde de club maar liefst 284 loten op. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas. Als de 284 loten een jaar blijven meespelen, dan kan HIC € 25.702,- bijschrijven aan de clubkas. En de clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra prijs voor de meeste loten

De VriendenLoterij verdeelt na de Nationale Belweken in totaal € 25.000,- onder 10 clubs en verenigingen waar na drie maanden nog de meeste loten voor meespelen. Hockeyvereniging HIC ontving de tweede prijs van€ 7.000,-. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de Nationale Belweken genereren.

Lees meer over het steunen van clubs en verenigingen